Stowarzyszenie Sympatyków Klubu GKS Katowice
Data założenia: 27 lutego 1964
Barwy: żółto-zielono-czarne
Stadion: pojemność - 9.511 miejsc (wszystkie siedzące) / oświetlenie - 2000 lx / boisko - 110 m x 70 m
Prezes: Jan Furtok (od 25 sierpnia 2005)
Trener: Piotr Piekarczyk (od 26 września 2006)
Sukcesy
wicemistrzostwo Polski - (4x) - 1987/88, 1988/89, 1991/92, 1993/94
Puchar Polski - (3x) - 1985/86, 1990/91, 1992/93
finalista Pucharu Polski - (5x) - 1984/85, 1986/87, 1989/90, 1994/95, 1996/97
1/2 finału Pucharu Ligi - 2001/02
Superpuchar Polski - (2x) - 1991, 1995
Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2825 Piwa: 1/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2008-01-31, 22:03
GKS pomału odbudowuje swoją pozycję w polskiej piłce i myślę, że za 2 lata powinien awansować do OE. W swoim pierwszym w tym roku sparingu pokonali Zagłębie Sosnowiec 4-0. Z dobrej strony pokazał się Bartosz Iwan i powinien być sporym wzmocnieniem, bo według mnie zbyt wcześnie zrezygnowano z niego w Widzewie i Odrze! Sporo dobrych zagrań pokazał także bułgarski napastnik Georgi Bizev, ale jego przyjście nie jest jeszcze przesądzone!
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Georgi Bizev był testowany w Sosnowcu i to podobno przeciętny grajek który nawet nadaje się na polską ligę lecz tragicznie jest przygotowany kondycyjnie.
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2825 Piwa: 1/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2008-03-13, 12:53
W niedzielę na Bukowej hit kolejki GKS-Śląsk, już nie ma biletów na ten mecz i zapowiada się kapitalne widowisko. Według mnie wygra GKS, bo Śląsk może nie mieć motywacji bo w sumie nie mają o co grać...
www.agmart.com.pl
GG 1797499
kom 667 245 397
citko Początkujący
Wysłany: 2008-04-19, 16:04
Cytat:
Zarząd katowickiego GKS-u zdecydował, że przyznane klubowi bilety na finały piłkarskich mistrzostw Europy 2008 trafią do kibiców. W związku z tragicznym wypadkiem, któremu uległ jeden z wieloletnich sympatyków GKS-u, klub postanowił wystawić na aukcję osiem biletów na mecze polskiej reprezentacji. Uzyskane pieniądze zostaną przeznaczone na wsparcie leczenia i rehabilitacji poszkodowanego.
Pozostałe cztery bilety trafią w ręce kibiców GKS-u drogą losowań. Odbędą się one w przerwach najbliższych spotkań ligowych - z Piastem Gliwice 12 kwietnia oraz GKS-em Jastrzębie 26 kwietnia. Nad przebiegiem będzie czuwał notariusz, a udział w walce o bilety będą mogli wziąć kibice, którzy kupią wejściówki na spotkania w przedsprzedaży.
- Kibice są naszym dwunastym zawodnikiem i wspaniałym dopingiem pomagają naszym piłkarzom, niejednokrotnie stwarzając atmosferę piłkarskiego święta, więc musimy o nich pamiętać także w takich sytuacjach - powiedział prezes klubu Jan Furtok.
Wielki szacun dla Furtoka za to co zrobił. Podobno ma też zacząść się remont stadionu!
Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Wysłany: 2008-07-25, 11:47
GKS przed sezonem miał spore problemy z trenerem, szkoda, że Fornalak poszedł do Lubina, bo byłby lepszy od Żurka. Mają w miarę solidny skład i powinni walczyć o czołowe miejsca, pozyskali doświadczonych graczy: Treściński, Sobczak, Bonk czy Napierała, a do tego kilku młodych zawodników.
Ja ich widzę w takim składzie:
.......................Gorczyca............................
Krysiński....Markowski....Napierała...Treściński
Wijas........Sierka.............Iwan..........Plewnia
..........Sobczak...................Kaliciak.............
www.agmart.com.pl
GG 1797499
kom 667 245 397
Jak to mozliwe ze Furtok nie potrafił znalesc strategicznego sponsora.Wiochy takie jak Zabierzow,Zabki,Stroze czy Królewska Wola maja (Badz do nie dawna miały) a klub ze stolicy aglomeracji Sląskiej,najwiekrzego skupiska miast w polsce nie.
Jak widać, obiekt jest mocno zaniedbany. Dlatego też przygotowywany jest kompletny plan modernizacji stadionu, który ma być skończony do listopada tego roku. Stadion ma pomieścić ok. 15 tyś osób, a podczas przebudowy mają pozostać dwie wybudowane trybuny - wschodnia i północna. Daję także 3 wstępne koncepcje modernizacji.
taki zasłużony klub jak GKS tuła się po I lidze , ale z tego co słyszałem że nie ma tam poważnego sponsora dlatego miasto sponsoruje ten klub a jeszcze nie wiem jak tam ta kara za burdy z kibicami GKS Jastrzębie może ktoś mi powiedzieć co z tą karą została ona anulowana czy zawieszona ??
_________________ Rozrywki jaskiniowców były proste: mężczyzna zabija coś do jedzenia, kobieta gotuje, wielki pterodaktyl goni kobietę, kobieta wpada w błoto... To były czasy! - Al Bundy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum