Wydaje mi sie ze real ma jeszcze szanse na awans jezeli zagrają swoją piłke czyli szybka techniczna i defensywna to wygramy 2-0 i jak cała obrona bedzie grala tak jak Pepe to gola nie stracimy a co do meczu chelsea-juve to wydaje mi sie ze juve nie stracilo szans na awans (chociaz za nimi nie przepadam) bo mają w swoich szeregach gwiazdy takie jak del piero trezeguet amauri i buffon wiec szanse są.
Teraz Barca-Lyon jezeli barca zagra swoją piłke to lyon bedzie mial problemy ale benzema juninho i spolka sie latwo nie poddadzom a co do meczu vilareal-panathinajkos to szczerze mowiąc bylem w szoku ze vilareal nie wygral bo jednak faworytem był a Arsenal moze i nie jest w najwyzszej formie ale roma tez wiec arsenal powinien sobie z nimi spokojnie poradzic....
Ale za to atletico moze miec problemy z porto patrząc na wynik pierwszego meczu bo ja spodziewalem sie ze atletico wygra 3, 4 -1 a tu niespodzianka wiec jednak teraz porto jest faworytem..
A Inter-Manu to manu patrząc na pierwsze spotkanie jest zdecydowanym faworytem chociaz inter moze sie postarac wiec ja stawiam ze manu wygra 1-0 :D..
A, Sporting-Bayern pozostawie bez komentarza bo chyba kazdy wie co bedzie w rewanzu :P Pozdro
Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2009-03-01, 17:48
O tyły jestem spokojny, bo Liverpoolowi bardzo ciężko było przedrzeć się przez defensywę Królewskich. Niemniej jednak trzeba strzelić bramkę i jeżeli się uda wykonać te zadanie, to myślę że awans pozostanie sprawą otwartą. Jakby nie było, faworytem jest Liverpool.
Myślę, że dalej zobaczymy też zespół Jakuba Wawrzyniaka, który uzyskał korzystny wynik w pierwszym spotkaniu, a w fazie grupowej udowodnił, że potrafi grac w piłkę.
Ciekawi mnie też mecz Barcelony z Lyonem, ale nie robię sobie nadziei i myślę, że Katalończycy pokażą Francuzom gdzie jest ich miejsce.
Arsenal powinien bez problemów awansować dalej, Chelsea, głównie dzięki geniuszowi Hiddinka pokona Juventus, a w kolejnej fazie zobaczymy jeszcze Villarreal, Atletico Madryt i oby Inter Mediolan.
Bayern teoretycznie zapewnił sobie awans w pierwszym spotkaniu.
Spotkania były bardzo wyrównane i praktycznie nie można na tym etapie wytypować drużyny które zobaczymy w kolejnej fazie rozgrywek no może poza Bayernem Monachium bo nie sądzę, aby Sporting wzniósł się na wyżyny i uzyskał taki sam wynik jak w pierwszym spotkaniu ale na swoją korzyść.
Real-Liverpool ciekawe spotkanie i nie można stawiać ekipy ze stolicy Hiszpanii na przegranej pozycji ponieważ grają ostatnio znakomitą piłkę i jeśli Liverpool zdołał strzelić bramkę na ich terenie to dlaczego Real nie może dokonać takiego samego czynu.
To samo tyczy się pozostałych spotkań. Barcelona-Lyon na pewno goście wiedzą ,że grać na Camp Nou przeciwko takiej ekipie to nie przelewki. Aby odnieść tam korzystny wynik będą musieli się nieźle napocić. Wygrane nie były zbyt wysoki 1-0 to jest do odrobienia, a jeśli chodzi o remisy to w tych spotkaniach może wydarzyć się naprawdę wszystko.
Jedno jest pewne rewanże zapowiadają się niezwykle ciekawie.
Wysłany: 2009-03-01, 21:36
Mi się wydaje, że Lyon nie ma zbyt dużych szans w starciu z nawet słabiej grającą Barceloną. Francuzi też mają problem, bo w zespole panuje wewnętrzny konflikt między piłkarzami, a to na pewno pozytywnie nie wpływa na atmosferę, a co się z tym wiąże na wyniki.
Mnie dziwi, że nikt nie pisze o innym ciekawym meczu, Interu z Manchesterem. Czy przeciętnie grający Mistrz Włoch ma jakieś szanse na awans ?
Mnie dziwi, że nikt nie pisze o innym ciekawym meczu, Interu z Manchesterem. Czy przeciętnie grający Mistrz Włoch ma jakieś szanse na awans ?
Spotkanie Interu z Manchesterem na pewno należy do bardzo ciekawych jednakże po pierwszym spotkaniu rozczarowała mnie gra Interu. Chyba nie spodziewali się takiego presingu ze strony przyjezdnych i w pierwszej połowie zostali zepchnięci do obrony. Jak dla mnie pozostaje mały niedosyt w związku z tym ,że "Czerwone Diabły" nie zdołali strzelić bramki, ale przez to na pewno będzie jeszcze ciekawiej w rewanżu. Osobiście stawiam na obrońców tytułu bo moim zdaniem Inter nie pasuje w 1/4 Ligi Mistrzów.
Wysłany: 2009-03-01, 22:01
Mnie nie rozczarowała, bo po prostu Inter cały czas prezentuje słaby futbol i tylko dzięki dobrej skuteczności zdobywają punkty w lidze. Na wyższym poziomie, w Lidze Mistrzów prezentują się słabiutko i już w grupie mieli problemy. No, ale w końcu mają Mourinho i zawsze może zdarzyć się jeden, genialny mecz.
Chociaż ja stawiam, że wszystko skończy się w dodatkowym czasie gry, a być może i w karnych.
Wiek: 16 Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 14 Skąd: Zabrze/Lubliniec
Wysłany: 2009-03-01, 22:10
Patrząc na wszystkie wyniki można stwierdzić ,że:
Bayern ma już pewny awans chyba ,że zdarzy się cud w ,który nikt nie wierzy...
Chelsea pomimo nie najlepszej gry powinna awansować... Tzn. grają dobrze lecz nie przez cały mecz o czym wspominał właśnie po meczu z Juve Hiddink ale z czasem ma się to zmienić bo aby wygrać LM trzeba grać uważnie przez całe spotkanie ,a nie 70 min.
Liverpool - Real... Faworytem jest Liverpool ,który na Anfield jest bardzo niebezpieczny. Na dodatek do składu wróci Gerrard... Choć przegrali ostatni mecz ligowy ,więc ciężko jest cokolwiek stwierdzić. Za to Real wygrał w lidze 10 mecz z rzędu... Jeżeli "Królewscy" zagrają na Anfield tak samo jak pierwsze 10 min. spotkania na Santiago to wydaje mi się ,że wygrają...
Manchester United - Inter... Wydaje mi się ,że pomimo przeciętnej gry wygra Inter. Bynajmniej bardzo bym tego chciał . Ogólnie mecz zapowiada się niezwykle ciekawie nie tylko ze względu na piłkarzy ale także na Menedżerów obu zespołów ,których nie trzeba przedstawiać.
Villareal jedzie do Grecji po zwycięstwo... Wątpię abyśmy byli świadkami niespodzianki w tym meczu. Biorąc pod uwagę 1 mecz można stwierdzić ,że "Koniczynki" praktycznie nie mają szans na zwycięstwo. W Hiszpanii osiągnęli dobry wynik dlatego ,że zawodnicy "Żółtej łodzi podwodnej" mieli zwichrowane celowniki ,a szczególnie Giuseppe Rossi ,który miał masę okazji ,a strzelił bramkę jedynie z rzutu karnego.
Na Camp Nou mecz zapowiada się ciekawie... Barca przeżywa kryzys ,a Lyon będzie chciał to wykorzystać. Na pewno zawodnicy z Francji wyjdą bardzo zmotywowani ,a zwłaszcza Benzema ,który będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony. Ogólnie patrząc to i tak faworytem będzie Barca i wydaje mi się ,że wygrają choć chciałbym aby Lyon sprawił niespodziankę.
Arsenal we Włoszech będzie miał ciężko ale wydaje mi się ,że wygrają. Jednak gdyby nie wygrali to Roma awansowała to zawodnicy Arsenalu będą mogli mieć pretensje jedynie do siebie za te wszystkie niewykorzystane sytuacje na Emirates Stadium...
No i ostatni mecz... FC Porto będzie podejmowało u siebie Atletico. Ten mecz to dla mnie największa zagadka. W lepszej sytuacji jest Porto ale zawodnicy Atletico po zwycięstwie nad Barcą wyrośli w moich oczach na faworyta tego spotkania. Jestem ciekaw ,który zespół awansuje .
_________________ "Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie. Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortune"
Jim Rohn
szok szok i jeszcze raz szok. Liverpool zagral genialny mecz i rozniosl Real 4:0 nie bylo szans, żadnych. Widac bylo to juz na samym poczatku. Niestety znowu powtarza sie sytuacja z ostatnich pieciu sezonow. Real odpada w 1/8. Cóż, pozostaje wierzyc, że za rok będzie lepiej. Ale wielkie gratulacje dla The Reds, naprawde super zagrali. Życzę im zdobycia LM w tym sezonie.
Juventus vs. Chelsea 2:2
Panathinaikos Athens vs. CF Villarreal 1:2
Bayern Munich vs. Sporting Lisbon 7:1
Liverpool vs. Real Madrid 4:0
Dziś mogliśmy obejrzeć ciekawe spotkania. Jak widać we wszystkich meczach padło sporo bramek i do końca nie było wiadomo kto awansuje no może poza Bayernem który zrobił sobie niezły spacerek w 1/8 wygrywając w dwumeczu ze Sportingiem 12-1 Bliscy awansu byli również piłkarze Juventusu ale niestety nie udało im się gdyż remis 2-2 dał awans Londyńskiej Chelsea. Ciekawie było również w Atenach gdzie "Koniczynki" mimo tego ,że przegrywali 1-0 zdołali dobrowadzić do remisu a przy stanie 1-1 kibice mogli obejrzeć dogrywkę jednak tak się nie stało gdyż "Żółta Łódź Podwodna" strzeliła bramkę na wagę awansu do 1/4.
Ja osobiście obejrzałem spotanie Liverpoolu z Realem i powiem szczerze ,że dawno nie widziałem tak dobrego meczu w wykonaniu The Reds. Jedyne co mi przychodzi do głowy to druga połowa spotkania w finale LM z Milanem. Tylko, że wówczas zagrali dobrze przez 2 połowę dziś zagrali znakomicie całe spotkanie. Praktycznie tak znakomita gra zamroczyła piłkarzy Realu którzy wiedzieli ,że nie mają dziś szans z Liverpoolem i na to aby awansować.
Wysłany: 2009-03-11, 00:06
Nie spodziewalem sie ze Liverpool jest w stanie tak rozniesc Real.Po cichu myslalem ze bedzie to mecz w ktorym bedzie akcja za akcje...Real strasznie mnie rozczarowal i pogrom jest dla mnie wielkim szokiem...
Szacunek i uznanie dla Bayernu Monachium...po pierwszym meczu myslalem ze troche odpuszcza a tutaj ze zmiennikami rozprawili sie ze Sportingiem lepiej niz w pierwszym meczu niesamowicie...chyba pobili nawet rekord strzelonych goli w dwumeczu poza faza grupowa bo nie wierze ze ktos kiedykolwiek po fazie grupowej zaaplikowal przeciwnikowi 12 goli w dwumeczu....szok i wielkie brawa
Przepiękny mecz w wykonaniu "The Reds".
Pogrom totalny i upokorzenie Realu.
Już od dawna nie widziałem tak zmotywowanego Liverpoolu.
Teraz czekam na kolejne mecze LM i kibicuje im i Manchesterowi United.
Mam nadzieje że "Czerwone Diabły" będą grać w ten sam sposób co wczoraj "The Reds".
Inter według mnie nie wytrzyma napięcia i przegrają z kretesem ten mecz.
Przypuszczam także wygraną Barcy z Olympique Lyon, ponieważ wykazują dobrą formę psychiczną i fizyczną.
Dla tych co chcieliby obejrzeć bramki Bramki wrzuciłem na serwer , zajmują około 2Mb , najlepiej oglądać w małym okienku Dla tych co nie wiedzą jak ściągać z wrzucaj.com - po otworzeniu strony na dole będzie mało widocznymi literkami odliczanie około 40 sekund później trzeba kliknąć na link i już.
Wysłany: 2009-03-11, 12:19
Jeszcze nie doszedłem do siebie, po tym co zobaczyłem wczoraj na Andfield Road. Żeby Liverpool, który nigdy nie kwapił się przy korzystnym rezultacie do ataku rozgromił Real, który na wiosnę dysponują bardzo dobrą defensywą ? Po prostu szok.
I Sporting ? Jak oni się zakwalifikowali do fazy pucharowej, to ja nie wiem ? Przecież przez pół roku nie można tak diametralnie zmienić gry.
Szkoda, że Juve odpadło, ale bardzo dzielnie prowadziło z Chelsea, która pod wodzą Hiddinka spisuje się bardzo dobrze.
Panathinaikos, no cóż. Jakby spojrzeć na drugą bramkę, która pozbawiła Greków szans, to można powiedzieć, że osobą odpowiedzialną za odpadnięcie z Ligi Mistrzów jest Jakub Wawrzyniak.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 22 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 798 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Kobylanka
Wysłany: 2009-03-11, 13:01
Pozostaje zadać sobie pytanie czy może być jeszcze gorzej z Realem za rok? Może 5-0?
A tak na poważnie to miałem nieprzyjemność oglądać mecz na Anfield Road, po cichu licząc na jakiś cud (jak już wcześniej pisałem nie wierzyłem w awans Realu). W meczu, w którym przegrywa się 4-0 i na dodatek najlepszym zawodnikiem jest bramkarz (Casillas) nie świadczy zbytnio dobrze o grze "Królewskich". Co najbardziej boli to to, że po stracie pierwszej bramki (kuriozalnej) piłkarze Realu ani myśleli aby zaatakować, grali taj jakby mieli zapas pięciu goli. Poza tym brawa dla Chelsea i Bayernu.
_________________ Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira The Best BJJ Fighter Ever!!!
kublinski Junior
Wiek: 18 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 116 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-11, 13:17
vkarol napisał/a:
Życzę im zdobycia LM w tym sezonie.
Tego to już za dużo by było :)
Jak na razie nie ma większych niespodzianek. Zaskoczeniem może być gładkie zwycięstwo Liv na Realem. Chelsea pokzła, że jest silna i jest w stanie walczyć o najwyższe cele w tym roku. Z całego serca im kibicuję, wreszcie może uda im się wygrać LM. Bayern rozjechał Sporting, ale po pierwszym meczu, to było do przewidzenia. Sporting nie miał żadnych argumentów w tym meczu. Wynik może być jednak trochę mylący, bo Bayern wcale tak świetnie nie zagrał.
Dziś ciekawe mecze. Zobaczymy co się wydarzy w meczy Manchesteru z Interem. Może być naprawde gorąco.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum