forum sport
 SzukajLinkiUżytkownicyRejestracjaZalogujKontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Liga Mistrzów 2009/2010

Który zespół wygra Ligę Mistrzów w sezonie 09/10?
FC Barcelona
32%
 32%  [ 16 ]
Manchester United
10%
 10%  [ 5 ]
Chelsea
10%
 10%  [ 5 ]
Arsenal
6%
 6%  [ 3 ]
Real Madryt
16%
 16%  [ 8 ]
FC Liverpool
2%
 2%  [ 1 ]
Inter Mediolan
6%
 6%  [ 3 ]
Sevilla FC
0%
 0%  [ 0 ]
Bayern Monachium
4%
 4%  [ 2 ]
AC Milan
2%
 2%  [ 1 ]
Olympique Lyon
0%
 0%  [ 0 ]
Juventus
6%
 6%  [ 3 ]
Inny Zespół
4%
 4%  [ 2 ]
Głosowań: 49
Wszystkich Głosów: 49

Autor Wiadomość
Col. Frost 
Moderator

Wysłany: 2010-03-19, 16:21   

Mnie najbardziej cieszy różnorodność krajowa drużyn w tej fazie. W półfinale jedynie jeden kraj będzie mógł mieć dwa zespoły. Wreszcie LM przestaje przypominać mistrzostw jednego kraju ;-)

Nie będę oryginalny twierdząc, że najciekawszym spotkaniem będzie rywalizacja Arsenalu z Barcą. Chociaż braterski pojedynek francuskich klubów również powinien przynieść sporo emocji. Bayern będzie miał ciężki orzech do zgryzienia w walce z MU, podobnie jak CSKA z Interem.

Postaw piwo autorowi tego posta

Pan Adsense 
Pan Adsense

Wysłany: 2010-07-25, 13:04   

Titto 
Zawodnik drużyny

Piwa: 2/3
Wysłany: 2010-03-19, 16:34   

Mnie najbardziej cieszy postawa francuskich drużyn w LM szkoda że losowanie ułożyło się tak,a nie inaczej np.Bordeaux trafiłoby na CSKA,a Lyon na Bayern jakby 2 zespoły z Francji wywalczyły półfinał można by było mówić o fenomenie.

KiLLMaCHiNe 
Zawodnik drużyny
MANCHESTER UNITED

Praca/Szkoła: Politechnika Łódzka
Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2010-03-19, 18:40   

W tym sezonie przerwana została Angielska dominacja, już nie zobaczymy 3 zespołów w półfinałach. Co do zespołów z Francji to cieszy że do Lyonu dołączył kolejny klub walczący w fazie pucharowej.

Według mnie MU spokojnie powinien dojść do finału. Ciekawie jest natomiast po drugiej stronie pucharowego drzewka: Inter, Arsenal i Barcelona będą miały ciężką drogę do finału.

Moim zdaniem w półfinałach zobaczymy MU-Bordeaux i Barcelona-Inter, a w finale będziemy mieli ponownie MU i Barcelone

dafami 
Nowy
dafami

Wysłany: 2010-03-19, 22:20   

Col. Frost napisał/a:

Nie będę oryginalny twierdząc, że najciekawszym spotkaniem będzie rywalizacja Arsenalu z Barcą.

Być może Arsenal jest jedynym zespołem w last eight, który jest w stanie pokonać Barcę. Niestety będzie ciężko. Zapowiada się jednak piękny mecz! Ciekawa jestem przyjęcia Henry`ego na The Emirates Stadium. Potem pewnie Inter..

Adam24 
Ekspert
Real Madryt Fan

Zaproszone osoby: 1
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-03-19, 22:25   

dafami napisał/a:
Być może Arsenal jest jedynym zespołem w last eight, który jest w stanie pokonać Barcę

Po tym co pokazało CSKA na Ramon Sanchez Pizjuan w meczu z Sevillą śmiem twierdzić, że drużyna z Moskwy też jest w stanie (przy dobrym wietrze) tego dokonać. Poza tym nie zapominajmy o Manchesterze, który w moim odczuciu jest lepszy jako zespół od katalończyków, tyle że ci mają Messiego.

dafami 
Nowy
dafami

Wysłany: 2010-03-20, 10:44   

Najprawdopodobniej jednak CSK M. nie bedzie miala szansy zmierzyc sie z Barca, bo ma Inter jako powazna przeszkode. Wielce mozliwe, ze dojdzie do konfrontacji z Men U. Prawda jest, ze ostatnio jednak Barca to Messi.

Pan Adsense 
Pan Adsense

Oskar_LG 
Rezerwowy

Wysłany: 2010-03-20, 12:14   

dafami napisał/a:
Prawda jest, ze ostatnio jednak Barca to Messi.

Prawdą jest też, że ManU to Rooney, a Real to Ronaldo, Inter to Sneijder, Liverpool to Gerard a Chelsea to Lampard. ;-)

Wydaje mi się, że Barca niestety/na szczęście łatwo sobie poradzi z Arsenalem. Lubie obydwie drużyny, ale bliższa sercu jest Barca :)

dafami 
Nowy
dafami

Wysłany: 2010-03-20, 15:40   

Oskar_LG napisał/a:

Prawdą jest też, że Manchester United F.C. to Rooney, a Real to Ronaldo, Inter to Sneijder, Liverpool to Gerard a Chelsea to Lampard. ;-)

:mrgreen: A kto w Arsenalu? Tylko nie mówcie z rozpędu Cesc Fabregas.. no własnie to jest Arsenal, tam gra cała drużyna, nie napędza go wyłącznie jeden gracz. Choć przy pozycji Cesca to określenie nie jest aż tak trafne;) bo rzeczywiscie czyta grę i rozgrywa świetnie, ma zmysł niesamowity. A wielka nadzieja w Clichy`m, by powstrzymać Messiego..

Nówka
Nowy

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-03-21, 08:33   

Bardzo mnie cieszy, że tak wiele osób liczy na Barcelonę. Ja również. Ale zastanawiam się tylko czy głosy są spowodowany tym, że jest na pierwszej pozycji czy rzeczywiście sympatią ;]? (Ostatni mecz miałem okazję obejrzeć w końcu w fajnej jakości na nSporcie, pięknie, chociaż obstawiałem inny wynik).

Adam24 
Ekspert
Real Madryt Fan

Zaproszone osoby: 1
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-03-21, 13:55   

Dopatrując się drobnych szczegółów to szans na NIE zdobycie LM przez barcelonę upatruję w tym, że mają oni trudniejszą drogę do finału. Manchester pokona tylko Bayern (no raczej), a później któryś z francuskich klubów i mają finał. Katalończycy zaś muszą najpierw przejść nieobliczalny i przebojowy Arsenal i jeszcze poradzić sobie z prawdopodobnie nie zawodzącym w trudnych momentach i mającego Jose Mourinho - Interem.

Nówka
Nowy

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-03-21, 19:38   

Adam24 napisał/a:
Dopatrując się drobnych szczegółów to szans na NIE zdobycie LM przez barcelonę upatruję w tym, że mają oni trudniejszą drogę do finału. Manchester pokona tylko Bayern (no raczej), a później któryś z francuskich klubów i mają finał. Katalończycy zaś muszą najpierw przejść nieobliczalny i przebojowy Arsenal i jeszcze poradzić sobie z prawdopodobnie nie zawodzącym w trudnych momentach i mającego Jose Mourinho - Interem.

Szanse na nie zdobycie LM są zawsze. A to, że Barcelona może mieć trudniejszą drogę moim zdaniem tylko ją zahartuje w boju. Chłopaki nie raz już pokazali co potrafią. Improwizacja i kreatywność w trudnych momentach. Aż przyjemnie mi się ich ogląda. Cieszę, się że mój dekoder ma aż 500 GB pojemności, z przyjemnością kolekcjonuję każdy mecz z nimi.

Ziomek 
Nowy

Wysłany: 2010-03-28, 18:19   

Nówka napisał/a:

Szanse na nie zdobycie LM są zawsze. A to, że Barcelona może mieć trudniejszą drogę moim zdaniem tylko ją zahartuje w boju. Chłopaki nie raz już pokazali co potrafią. Improwizacja i kreatywność w trudnych momentach. Aż przyjemnie mi się ich ogląda. .

Dokładnie. Ciekawe czy Fabregas zagra w tym dwu meczu bo bez niego Arsenal może zostać rozbity przez Barce.

Pan Adsense 
Pan Adsense

Nówka
Nowy

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-03-31, 13:09   

Czytam słucham i patrzę. Moje wyciągnięte wnioski do tej pory to proponowany wynik 4:1 dla Barcelony ale i tak może być różnie jak już historia raczyła pokazać. Ja jednak wolę ten wynik i poza niego nie wychodzić ;]

Mati 
Administrator

Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa
Piwa: 1/12
Wysłany: 2010-03-31, 22:46   

Piękne spotkanie za nami, 65 minut pokazu futbolu w wykonaniu Barcelony a potem nagle przestali grać... Po 15 minutach blaugrana powinna prowadzić kilkoma bramkami i spokojnie szykować się do rewanżu.
Arsenal nie był wstanie im nic zrobić do momentu gdy hiszpanie nie odpuścili sobie meczu, jedynie Nasri, Clichy, Almunia i Bendtner grali na przyzwoitym poziomie. Beznadziejnie zagrał Fabregas, który oprócz bramki z karnego i poświęcenia w końcówce nie istniał na boisku.

No nic w rewanżu Barcelona będzie musiała zagrać na maxa a to podniesie prestiż i poziom spotkania. Nie mniej są dla mnie pewniakiem do awansu po dzisiejszym meczu.

W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397

Titto 
Zawodnik drużyny

Piwa: 2/3
Wysłany: 2010-03-31, 23:02   

A co do zawodników Barcelony:Messi nie pokazał w tym meczu nic nadzwyczajnego,Ibrahimovic ,też mnie nie zachwycił miał 5,6 świetnych sytuacji i wykorzystał dwie bardzo podobała mi się gra Xaviego wg.mnie najlepszego piłkarza w tym meczu przy drugiej bramce Ibry zaliczył kapitalną asystę podobała mi się z resztą jak zawsze gra Alves'a który szalał na prawym skrzydle.

A co do gry Fabregasa-każdemu piłkarzowi zdarzają się słabsze mecze dla Fabregas to był jeden z tych właśnie meczów mimo to brak Fabregasa w rewanżu na Camp Nou będzie dużą stratą.

Odpowiedz do tematu