Brak słów.Już myślałem ,że ktoś z 3 Hugh,Totolo lub Giorgi wystąpi.Cóż teraz pozostaje się tylko modlić by nie wygrał Castellani.
dlaczego? i kto inny w takim razie??? Madeca, proszę podaj mi swoje argumenty przeciwko Castellaniemu. bo ja nie znajduję żadnego, który mógłby go deprecjonować do tego stopnia, aby traktować go jak najgorsze zło. ciekawa jestem czy Ty znajdowałeś powody (zakładam, że takowe istnieją) do niechęci wobec Argentyńczyka, zanim Iwańczyki i jemu podobne nadmuchały ten balon, w który dało się złowić 3/4 Polski.
na pierwszy rzut oka najlepszym kandydatem wydaje się być Bagnoli, ale szczerze wątpię, żeby go ten konkurs obchodził. wzięto jego nazwisko dla splendoru (wydaje mi się, że to samo zrobiono w poprzedniej rundzie z McCutcheonem, pieśni o łysym rycerzu nigdy miało nie być ) za drogi i zbyt wysoka półka, a więc Bagnoli odpada, niestety...
w takim razie Castellani.
ale wg mnie zostanie wybrany Wagner. odnoszę wrażenie, że wszystko jest robione pod niego i związkowi bardzo zależy na obsadzeniu go w roli trenera...
_________________ I've got a fire burning inside my spirit
I've got a dream that helps me to be strong
Brak słów.Już myślałem ,że ktoś z 3 Hugh,Totolo lub Giorgi wystąpi.Cóż teraz pozostaje się tylko modlić by nie wygrał Castellani.
dlaczego? i kto inny w takim razie??? Madeca, proszę podaj mi swoje argumenty przeciwko Castellaniemu. bo ja nie znajduję żadnego, który mógłby go deprecjonować do tego stopnia, aby traktować go jak najgorsze zło.
Traktuję go jako zło jak pomyślę o takich jak Gieorgi Cóż w sumie racja ,że lepszy ten Castellani niż Wagner ,który jeszcze nic nie osiągnął.
Fakt Wagner nic nie osiągnął, no ale co takiego osiągnął Castellani żeby z niego robić trenera Polaków? 2 MP ze Skrą i 1 Puchar? Mazur zdobył 2 mistrzostwa i 2 puchary a skład miał trochę słabszy. Argentyńczyk nie ma doświadczenia w pracy z reprezentacją, nie ma poparcia kibiców i niektórych zawodników. A że dogaduje się z Wlazłym co z tego nie jeden Wlazły gra w kadrze. Castellani to nie jest zły trener, ale my potrzebujemy kogoś innego. i twierdziłam tak od początku zanim jeszcze z tego konkursu zrobiła się taka farsa. Niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że to właśnie DC ogłoszą 17 stycznia trenerem...
O Bagnolim nie ma nawet co myśleć on woli trenowac Rosjan, sam to powiedział, więc zastanawiam sie po jakie licho PZPS umieścił go w trójce...
_________________ Trzeba umieć kochać życie, nawet jak to życie nie kocha nas...
zastanawiam sie po jakie licho PZPS umieścił go w trójce...
dla mnie to jasne, jego nazwisko nadaje temu konkursowi splendoru
pozostaje jedynie wybór pomiędzy Wagnerem a Castellanim. ja osobiście stawiam na Argentyńczyka. wybierają Castellaniego, a jeśli na najbliższych mistrzostwach Europy nie osiągnie czwórki to myślimy nad innym trenerem (przez ten czas przypatrzyłabym się uważaniej Stelmachowi).
_________________ I've got a fire burning inside my spirit
I've got a dream that helps me to be strong
zastanawiam sie po jakie licho PZPS umieścił go w trójce...
dla mnie to jasne, jego nazwisko nadaje temu konkursowi splendoru
pozostaje jedynie wybór pomiędzy Wagnerem a Castellanim. ja osobiście stawiam na Argentyńczyka. wybierają Castellaniego, a jeśli na najbliższych mistrzostwach Europy nie osiągnie czwórki to myślimy nad innym trenerem (przez ten czas przypatrzyłabym się uważaniej Stelmachowi).
Mi się marzył duet Georgi i Stelmach.Stelmach przy okazji by się uczył.Coś czuję ,że mimo nie powodzenia Castellaniego/Wagnera to i tak zostanie na dłużej...
Tak będzie. Lozano zostawili mimo 11 miejsca i pomimo ich jawnej do niego niechęci bo w perspektywie były IO. Teraz przed przyszłym trenerem stoi zadanie wprowadzenia do reprezentacji młodych zawodników tak aby mieli czas na zdobycie doświadczenia na międzynarodowym gruncie przed MŚ w Polsce. To długotrwały proces więc szkoleniowiec dostanie umowę na 4 lata, albo nawet na 6. A ewentualne słabe miejsce na ME będą tłumaczyć zmianą trenera i przetasowaniami w reprezentacji.
Teraz zaczyna się bardzo ważny okres w siatkówce i przydałby się trener z doświadczeniem, który umiałby wprowadzać młodych bez szkody dla drużyny i ich samych. Nie wiem czy Castellani podoła....
_________________ Trzeba umieć kochać życie, nawet jak to życie nie kocha nas...
Po co nam kolejny Argentyńczyk? Czyż nie lepiej, by swój się zajął naszymi siatkarzami? Zachowujecie się tak, jakby w Polsce nie było dobrych trenerów... Uwierzcie mi - są!
Po co nam kolejny Argentyńczyk? Czyż nie lepiej, by swój się zajął naszymi siatkarzami? Zachowujecie się tak, jakby w Polsce nie było dobrych trenerów... Uwierzcie mi - są!
Dobra ok niech będzie to Polak ale jakiś Polak z klasą! Z umiejętnościami! Młody! A Wagner czym może się poszczycić? 43 letni trener który nic nie osiągnął i nie wiem czemu jest uważany przez PZPS za przyszłość Polskiej siatkówki...Jak już chcą Polaka to niech wezmą kogoś kto coś już umie np:Kowal,Stelmach,Panas.
Aż nie chce się o tym myśleć. Moga przyjść czarne lata w polskiej siatkówce...
I stało się. Najpierw gadanie o sile polskiej siatkówki o tym że możemy mieć każdego za każde pieniądze, a potem jakby nigdy nic wybór pada na trenera bez jakis większych osiągnięć. No ale za to zna polskie realia a co najważniejsze nie będzie się kłócił z PZPSem o zmiany w rozgrywkach i więcej czasu na przygotowanie drużyny, tak jak poprzednik, a to dla prezesa liczy się najbardziej. Oby się okazało że obawy kibiców są nieuzasadnine i Castellani nie będzie tylko marionetką związku, dla dobre tego sportu.
Messi napisał/a:
No Castellani jest dobrym trenerem ale Skra Bełchatów która ma teraz dobry sezon zostanie bez trenera :(
Spokojnie Castellani skończy sezon w Skrze a Piechocki ma już z pewnością jego następce. Najprawdopodobniej do Bełchatowa wróci stary znajomy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum