Już jutro oficjalnie rozpocznie się sezon reprezentacyjny.
Tegoroczny Memoriał będzie zarówno Eliminacjami do ME 2009. Obsada nie jest najlepsza.. ale za to jest stawka.
Program:
16.05.2008 (piątek)
17:00 Polska - Czarnogóra
20:00 Estonia - Węgry
17.05.2008 (sobota)
14:00 Czarnogóra - Węgry
17:00 Polska - Estonia
18.05.2008 (niedziela)
14:00 Estonia -Czarnogóra
17:00 Polska - Węgry
Nie ulega wątpliwości, że faworytem turnieju jest Polska. Przeciwnicy nie wymagający, ale będzie to dobre przetarcie przed kwalifikacjami w Portugalii.
To 12 powołana na turniej:
Rozgrywający: Łukasz Żygadło, Paweł Woicki
Libero: Krzysztof Ignaczak
Atakujący: Mariusz Wlazły, Piotr Gruszka
Przyjmujący: Sebastian Świderski, Krzysztof Gierczyński, Marcin Wika, Michał Bąkiewicz
Środkowi: Łukasz Kadziewicz, Daniel Pliński, Piotr Nowakowski.
_________________ Trzeba umieć kochać życie, nawet jak to życie nie kocha nas...
Wczoraj nasi panowie wygrali bez większego trudu z Czarnogórą, 3:0. Dziś czeka ich przeprawa z Estonią (mecz w Polscie i Polsacie Sport o 16.50).
Nie oszukujmy się, Polska jest faworytem Memoriału i spekuluje się tylko kto będzie walczył o drugie miejsce, dlatego też większych powodów do obaw nie ma. Jednak to jest siatkówka i jak wiemy zdarzyć może się wszystko... coby nie było, odpukać w niemalowane.
Dziś wygrali spokojnie 3:0 z Estonią.Cieszy bardzo dobra postawa Woickiego,Wiki i Nowakowskiego.Jutro Polacy muszą jeszcze przebrnąć przez słabych Węgrów.
Dwie wygrane po 3:0, no cóż nie było innej opcji. Myślę że tym turniejem Nowakowski wywalczył sobie na dłużej miejsce w 12. Dwa bardzo dobre występy. Woicki chyba też coraz bliżej roli drugiego rozgrywającego. Wika musi zdecydowanie popracować nad przyjęciem, za to w ataku fajnie. Igła pewny punkt w przyjęciu i obronie. Ogólnie wszyscy na plus, bez fajerwerków, ale na takie musimy poczekać do meczów z silniejszymi.
_________________ Trzeba umieć kochać życie, nawet jak to życie nie kocha nas...
Nowakowski spisuje się świetnie i nie wyprawia jakichś głupot jak np. Kurek. Jest bardzo opanowany i sobie radzi. Koniec słodzenia. Zagrywka (o ile można to tak nazwać) beznadziejna. Kiedy widzę go w polu serwisowym odrazu maluje mi się przed oczami Grzyb, albo Możdżonek. Litości.
Akurat Nowakowski ogólnie ma dość trudną zagrywkę. Inna sprawa że nie zawsze mu wychodzi, ale młody jest, jeszcze dopracuje. Na pewno nie jest beznadziejna.
Już od jutra Polacy zaczynają grać turniej rewanżowy w Tallinie do ME.W porównianiu do składu z Memoriału Huberta Wagnera wrócili Zagumny,Winiarski i Kadziewicz.Zastąpili oni Bąkiewicza,Żygadło i Możdzonka.
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2825 Piwa: 1/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2008-05-23, 14:15
Teoretycznie do awansu potrzebujemy 2 zwycięstw, ale w praktyce to nie powinniśmy nawet seta przegrać w 3 meczach.
Zaskoczeniem może być brak Żygadło, który przegrywa rywalizację z Woickim, ale przyda nam się taki szalony rozgrywacz. Cieszy mnie też obecność Wiki, a martwi brak Murka.
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Ale Lozano sam mówił ,że da odpocząć po ciężkim sezonie Murkowski i po konsultacji z nim narzie go nie ma.Co do Żygadło to nie ma co się dziwić bo Woicki rozegrał znacznie lepszy sezon.Nawet podczas Memoriału grał lepiej.Ciekawi mnie jakim wyjdziemy składem.Czy Lozano postawi na Zagumnego,Kadziewicza i Winiarskiego czy da kolejną szansę Wice,Nowakowskiemu i Woickiemu.
Ja sam nie wiem co się dzieję z naszą kadrą.3:2 z Czarnogórą.Prowadzimy 2:0 ,gramy na luzie aż naglę dostajemy w d*** 3 sety jak amatorzy.Dziś z Estonia(3:2) było podobnie.Wyglądają oni jakby po 1h wyłączyli im prąd.Jakby powiedziano im ,że mają po 1h przestać grać.Niektórzy siatkarze wydają się być bez formy oraz zmęczeni sezonem.Chodzi mi o takich jak Winiar,Guma czy Kadziewicz.Widać też tu wyraźne błędy Lozano.Nie wiem czy w Espinho nie powinien dać grać w "6" Woickiemu z którym wygyrwamy.Guma jakoś zaczął od 2 meczy grać w 1 składzie i nagle coś przestało działać.Przydało by się w drużynie jakieś odświerzenie jakimś graczem który mógłby teraz pociągnąć naszą grę.Wlazły to często robi ale to nie maszyna.Mógłby też Lozano znów zatrudnić psychologa.Cóż mam nadzieję ,że spokojnie awansujemy na IO pomimo obecnych nie powodzeń.Mam też nadzieję ,że awansujemy na ME ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum