forum sport
 SzukajLinkiUżytkownicyRejestracjaZalogujKontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Mila
2009-06-30, 11:54
Gilberto Godoy Filho "Giba"
Autor Wiadomość
Yaakob 
Zawodnik drużyny
KKS

Zaproszone osoby: 2
Piwa: 1/2
Wysłany: 2009-04-10, 22:09   

Myślę ze przeniesienie Giby do Skry to fatalna katastrofa. Gdyby do tego doszło Giba by dał skrze brazylijską siatkówkę , było by nieporozumienie w zespole itp. Myślę , że jeśli Giba chce dalej sobie pograć w dobrą siatkę to musi albo pozostać w swoim zespole albo iść gdzieś do Brazylii.

:-D
Postaw piwo autorowi tego posta

Pan Adsense 
Pan Adsense

Wysłany: 2010-07-25, 13:04   

Maciejek 
Zawodnik drużyny

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2009-04-11, 11:11   

Messi napisał/a:
fatalna katastrofa

Katastrofa sama w sobie jest fatalna.
Messi napisał/a:
Gdyby do tego doszło Giba by dał skrze brazylijską siatkówkę , było by nieporozumienie w zespole itp. Myślę , że jeśli Giba chce dalej sobie pograć w dobrą siatkę to musi albo pozostać w swoim zespole albo iść gdzieś do Brazylii.

Tak w ogóle to ciężko zrozumieć o co ci chodzi.
Ktoś tam wcześniej napisał dobrze. Lepiej dać szansę młodym, utalentowanym polakom, bo zawodnicy z zagranicy kiedyś wyjadą z naszego kraju, a w reprezentacji ktoś będzie musiał zagrać i jeszcze skończy się to tak, jak obecnie w przypadku reprezentacji Włoch, że nie dokońca się mogą odnaleźć.
"A co w tym pięknego? Poświęcenie, który każdy z nas wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - nie za pieniądze, nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których nigdy się nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów którzy staną murem. Każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... a pamięć pozostanie na zawsze!"

Aga 
Początkujący

Wysłany: 2009-04-11, 11:42   

Zgadzam się i też nie widzę Giby w Skrze czy innym polskim zespole. Gra zawodnik, a nie nazwisko i mam nadzieje, że tego będziemy się trzymali. Nie jest już młody, pewnie powoli będzie myślał o zakończeniu kariery, grania sobie dla przyjemności i pieniędzy. Mam nadzieję, że miejscem, gdzie będzie chciał to realizować, nie będzie Polska.
A poza tym, to nie przepadam za nim:P

"Racing, competing is in my blood, it`s part of me, it's part of my life" A. Senna.

Ana Paula 
Nowy

Wysłany: 2009-04-11, 12:58   

Do grania z Gibą potrzebny jest bardzo robry rozgrywający, który prezentuje brazylijski styl rozegrania. Widzieliśmy w poprzednim sezonie jak Giba się męczył z bardzo przeciętnym rozgrywającym, który wystawiał świece. Bo w zeszłym sezonie Iskra przy budowie składu zapomniała o jednym, bardzo ważnym szczególe-rozgrywającym. Całe szczęście że w superlidze grają głównie Rosjanie.

Też mam nadzieję, że Giba nie wybierze sobie Polski na kraj w którym będzie kończył swoją przygodę z siatkówką, choć wielokrotnie o tym wspominał.

Mongolka ma rację. Powinni się wziąć za ratowanie wielu polskich, utytułowanych klubów a nie za ściągnie gwiazdeczek.

Zresztą sami widzicie, jak wielkie korzyści czerpie reprezentacja z tego, że polskiej lidze gra wielu młodych zawodników. A jakie problemy mają tym Włosi, których liga jest najlepsza na świecie i składa sie głównie z obcokrajowców.

Marie 
Nowy
163cm - libero ;D

Wysłany: 2009-06-29, 16:52   

bo mozna miec chyba tylko jedno, albo dobra liga, albo reprezentacja. Można ściągac świetnych zawodników z innych krajów, ale to zamyka drogę naszym młodym siatkarzom .

Giba na pewn nie bedzie grał w Polsce, chociaż nie wiem czmu tego tak nie chcecie. Ja bym się nawet cieszyła, ale faktem jest to ze potrzebu jednak tego rozgrywajaceo. Jednak jak już bym miała sie zgadzac na jego transfer to napewno nie do Skry ! Broń Panie Boże! Tam si zrobi zlepek gwiazd i bedzie kicha.

Zasada 
VIP

Zaproszone osoby: 3
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-06-29, 18:58   

Marie napisał/a:

Giba na pewn nie bedzie grał w Polsce

Nie wiem czego miało to zdanie się tyczyć, ale jeśli chodziło ci o Ligę Światową i dwa spotkania pomiędzy Polską, a Brazylią rozgrywane w Łodzi to one się już odbyły i mimo, że Giba miał nie zagrać stało się inaczej i trzeba szczerze przyznać, że miał on ogromny wpływ na obydwa wyniki, niestety bardzo nie korzystne dla naszej reprezentacji. Wiadomo od dawna, że ten brazylijski siatkarz stanowi główny trzon reprezentacji i bardzo trudno jest go powstrzymać.

Pan Adsense 
Pan Adsense

Wysłany: 2010-07-25, 13:04   

Marie 
Nowy
163cm - libero ;D

Wysłany: 2009-06-29, 21:10   

Nie nie o to mi chodziło. Chodziło mi o np. transfer Giby do jakieoś polskiego klubu. Nie wiem np. do Skry.

Odpowiedz do tematu