forum sport
 SzukajLinkiUżytkownicyRejestracjaZalogujKontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
AS Roma
Autor Wiadomość
HugoL3 
Początkujący

Wysłany: 2008-10-20, 21:04   

0:4 lanie jakie dostali wczoraj rzymianie w pełni okazuję przewage Interu we wczorajszym spotkaniu. Swietna komunikacja pomiędzy Ibrahimoviciem i Quaresmą zaowocowała strzeleniem 2 bramek a potem Roma już bezbronna nie miała pomysłu na grę. Słaby lotta (czy jakos tak) nie wiedzial nawet w jaki sposób bronic, nie wiedzial nawet co robi na boisku w tak waznym meczu. Fantastyczne trafienie Stankovicia i niewiele gorszew Obinny przypieczętowało triumf mediolańczyków i umocniło ich na pozycji samodzielnego lidera Serie A.

Postaw piwo autorowi tego posta

Pan Adsense 
Pan Adsense

Wysłany: 2010-07-25, 13:04   

Redaktorr 
Nowy

Wysłany: 2008-12-25, 00:52   

Totti to wielka ikona Romy .Dzielny Gladiator walczył z wilczycą na piersi przez tyle lat . Ale nie oszukujmy się ,wszystko ma swój koniec i nawet bez Franciszka Roma radzi sobie dobrze ... Jednym słowem nie ma ludzi niezastąpionych .

Mati 
Administrator

Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa
Piwa: 1/12
Wysłany: 2009-03-09, 22:32   

Cytat:
Roma – Udinese 1-1 (0-0)
0-1 Felipe 55’
1-1 Vucinic 61’

ROMA (4-2-3-1): Doni - Motta, Mexes, Panucci, Riise - De Rossi, Pizarro (Montella 44’) - Taddei, Brighi, Menez (Vucinic 57’) – Baptista (Cicinho 73’)

UDINESE (4-3-3): Handanovic - Zapata, Coda, Felipe, Pasquale - Inler, D’Agostino, Asamoah - Pepe, Floro Flores (Quagliarella 85’), Di Natale (Sanchez 70’)

Szkoda mi Romy w tym sezonie, bo mimo nienajgorszego miejsca w tabeli to jednak jest nieodparte wrażenie, ze zrobili krok w tył. Nie wyszło im na dobre rozstanie z Mancinim, a barazylijczyk jakoś nieszczególnie błyszczy w nowych barwach. Wielkim zawodem jest dla mnie Baptista wydawało mi się, ze to powinien być zawodnik, który w szybkim czasie stanie się liderem zespołu może nawet na miarę Tottiego, a okazuje się, że to niebyły raczej zbyt dobrze wydane pieniądze. Ewidentnie zresztą Roma ma wielki problem gdy nie gra ich kapitan i ciekawe co się stanie jak on zakończy karierę, a ten moment niestety zbliża się już wielkim krokami.

W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397

stoper 
Nowy
Forza AS Roma!

Wysłany: 2009-04-04, 00:09   

witajcie, na poczatku sorki, ze odkopuje stary temat ale cos mnie zaintrygowalo.

Redaktorr napisał/a:
Totti to wielka ikona Romy .Dzielny Gladiator walczył z wilczycą na piersi przez tyle lat . Ale nie oszukujmy się ,wszystko ma swój koniec i nawet bez Franciszka Roma radzi sobie dobrze ... Jednym słowem nie ma ludzi niezastąpionych .

z tym sie z Tobą nie zgadzam. ile widziales meczy Romy w tym sezonie a ile w ostatnim? Roma wiele stracila. Nie ma w druzynie kogos takiego jak Totti. na De Rossiego jeszcze nie pora, czasami lapie glupie kartki i nie jest kims takim jak Totti, kims, kto potrafi poderwac druzyne do walki.
Mati napisał/a:
Nie wyszło im na dobre rozstanie z Mancinim, a barazylijczyk jakoś nieszczególnie błyszczy w nowych barwach.

Manciniemu konczyl sie w czerwcu kontrakt. wiec albo za darmo, albo odchodzi za kase. bardzo dobrze, ze go sprzedali. pod koniec poprzedniego sezonu nie byl juz ta postacia co kiedys, zdarzaly mu sie coraz gorsze mecze i nawet zaczal go zastepywac nominalny srodkowy napastnik na ksrzydle - Vucinic. poza tym zaczal marudzic, kasa mu sie nie podobala, chcial o wiele wyzszy kontrakt. a Rome nie stac na szastanie. tak wiec dobrze, ze poszedl za kasa, teraz obok Quaresmy jest jednym z najwiekszych niewypalow transferowych.
Mati napisał/a:
Wielkim zawodem jest dla mnie Baptista wydawało mi się, ze to powinien być zawodnik, który w szybkim czasie stanie się liderem zespołu może nawet na miarę Tottiego, a okazuje się, że to niebyły raczej zbyt dobrze wydane pieniądze.

Baptista z poczatku radzil sobie swietnie. wygral nawet 2 mecze w jednym strzelajac 2 bramki (Roma wygrala 2:0). jednak to co gra ostatnio to dno. pilka mu stasznie odskakuje, wyglada, jakby nie wiedzial co robi na boisku.
Mati napisał/a:
Ewidentnie zresztą Roma ma wielki problem gdy nie gra ich kapitan i ciekawe co się stanie jak on zakończy karierę, a ten moment niestety zbliża się już wielkim krokami.

no niestety, Totti juz sie zbliza do konca kariery. lata nieoszczedzania go przez przeciwnikow przynosza efekty. przez wiele sezonow byl najbardziej faulowanym zawodnikiem Serie A. Roma powinna poszukac kogos na przyszlosc. kogos kto moglby dzwignac ciezar rozgrywania pilki. jednak nieudolny zarzad chyba nad tym nawet nie pomyslal.

Najgorsze w obecnym sezonie jest to, ze im sie najzwyczajniej nie chce grac. nie widac zaangazowania i woli walki. nad tym bym ubolewal. jesli to sie zmieni to bedzie dobrze. szkoda, ze Roma musi teraz walczyc i prawo do gry w LM, skoro miala ja wygrac, bo w koncu final na Stadio Olimpico.
niestety, dzisiaj sytuacja w Romie nie wyglada kolorowo.

Prrrawdziwa Wilczyca...
"La Roma non si discute, si ama..."Renato Rascel

Maciejek 
Zawodnik drużyny

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2009-04-04, 12:25   

stoper napisał/a:
z tym sie z Tobą nie zgadzam. ile widziales meczy Romy w tym sezonie a ile w ostatnim? Roma wiele stracila. Nie ma w druzynie kogos takiego jak Totti. na De Rossiego jeszcze nie pora, czasami lapie glupie kartki i nie jest kims takim jak Totti, kims, kto potrafi poderwac druzyne do walki.

Bez Tottiego Roma to nie jest ta sama drużyna. Taka jest prawda niestety. Gdy jest Il Capitano gra im się jakoś lżej. Nie zgodze się z tobą natomiast, że na De Rossiego to jeszcze nie pora. De Rossi to najlepszy piłkarz Romy i to bezapelacyjnie. Następca Tottiego w roli kapitana rzymian. Umie pociągnąć Romę, pobudzić do walki. Jest świetnym graczem. Fakt, łapie głupie kartki czasem, ale to nie powód żeby mówić, że na niego jeszcze nie pora. Bez niego Roma gra już totalną padakę.
"A co w tym pięknego? Poświęcenie, który każdy z nas wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - nie za pieniądze, nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których nigdy się nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów którzy staną murem. Każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... a pamięć pozostanie na zawsze!"

stoper 
Nowy
Forza AS Roma!

Wysłany: 2009-04-04, 18:11   

masz racje, ale przy porownaniu De Rossiego i Tottiego, ten pierwszy wyglada blado. jednak Totti jako kapitan znaczy wiecej niz De Rossi.

Prrrawdziwa Wilczyca...
"La Roma non si discute, si ama..."Renato Rascel

Pan Adsense 
Pan Adsense

Maciejek 
Zawodnik drużyny

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2009-04-04, 21:09   

stoper napisał/a:
masz racje, ale przy porownaniu De Rossiego i Tottiego, ten pierwszy wyglada blado. jednak Totti jako kapitan znaczy wiecej niz De Rossi.

No dziwne by było jakby De Rossi znaczył jako kapitan więcej niż Totti. Przecież De Rossi to jeszcze młody zawodnik i nie ma aż tak wielkiego doświadczenia jak Il Capitano, więc tutaj nawet nie ma o czym mówić, ale jednak na jego następce się idealnie nadaje.
"A co w tym pięknego? Poświęcenie, który każdy z nas wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - nie za pieniądze, nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których nigdy się nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów którzy staną murem. Każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... a pamięć pozostanie na zawsze!"

Mati 
Administrator

Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa
Piwa: 1/12
Wysłany: 2009-06-07, 21:45   

6 miejsce na koniec sezonu i mega porażka tak naprawdę, bo mozna się było więcej spodziewać po zespole który rok temu do końca walczył z Interem.
Strzelcy Romy w zakończony sezonie:
1. Francesco Totti 13
2. Mirko Vucinic 11
3. Julio Baptista 9
4. Simone Perrotta 5
5. Jeremy Menez 4
6. Daniele De Rossi 3
-. Matteo Brighi 3
-. Christian Panucci 3
7. Alberto Aquilani 2
-. Juan 2
-. David Pizarro 2
-. Philippe Mexes 2
-. John Arne Riise 2
8. Cicinho 1
-. Rodrigo Taddei 1
-. Simone Loria 1

Ciekawe jakie zmiany nas czekają, ale pewnie odszedl lub odejdzie Spaletti (brak mi info) oraz kilku zawodników. Riise podobno ma proozycję z Barcy a Juan jest w kręgu zainteresowań Realu jak pól Europy :-D

W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397

Lisa 
Nowy

Wysłany: 2009-09-03, 17:20   

Oficjalnie Spaletti 'zrezygnował'. W sumie dobrze, angaż Ranieriego to najlepsze co Romie może się obecnie przytrafić. Spal dwa sezony temu stracił opinię znakomitego stratega, którego ekipy grają ładny ofensywny futbol. System z jednym napastnikiem też wydaje się juz 'przejedzony'. Ranieri co prawda nigdy niczego nie wygrał, ale jest doskonały jak na drużynę, której celem jest miejsce w pierwszej 4 i gra w lidze mistrzów, a na to obecnie stać Romę.

simao 
Gwiazda

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2009-09-03, 17:55   

moim zdaniem Spaletti zakisił się w Romie, bo co do jego autorytetu, taktyki itd. nie mam wątpliwości. mam nadzieję ze obejmie jakiś mocny zespół (wiem że obecnie wszyscy mają trenerów, ale w zimie jak ktoś będzie grał poniżej oczekiwań - miejsce może się znaleźć
mam przy tym nadzieje że nie skorzysta z oferty Zenita St petersburg i poczeka na coś ciekawszego)
przyznaje nawet że był moim faworytem do objęcia Juventusu, ale stało się inaczej, mam nadzieję ze nie będziemy żałować....
Spaletti w sumie miał ciężkie zadanie w zeszłym roku, bo kadra Romy odstawała znacznie od czołówki w serie A, więc czego sie spodziewało szefostwo..?Spal w poprzednich latach rozbudził apetyty i myśleli że nie dokładając zbyt do interesu będzie im wygrywał.

stahoo 
Początkujący
Juventino

Wysłany: 2009-09-04, 08:07   

Lisa napisał/a:
Oficjalnie Spaletti 'zrezygnował'. W sumie dobrze, angaż Ranieriego to najlepsze co Romie może się obecnie przytrafić.

Cóż, jako kibic Juve, moge powiedzieć, że to najlepsze co może się przytrafic Juve, Milanowi, czy Interowi. :evil:

A na poważnie, to Ranieri jest specyficznym trenerem. Ze słabszymi drużynami dokonuje wielkich rzeczy (np. z Parmą), a z dobrymi nie potrafi sobie poradzić. Roma obecnie jest średniakiem Serie A. Jak zdoła ja poustawiać Ranieri? Zobaczymy.

Cytat:
Spal dwa sezony temu stracił opinię znakomitego stratega, którego ekipy grają ładny ofensywny futbol. System z jednym napastnikiem też wydaje się juz 'przejedzony'.

Dokładnie tak. Spaletti niestety jest troche przereklamowany. Cieszę się, że ostatecznie nie trafił do Turynu.

PiNto 
Zawodnik drużyny
Sa Pinto

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2010-04-19, 13:31   

Roma się "podpali" zobaczycie. To nie maszyna, oni mają już kilkanaście z rzędu meczy nieprzegranych... myślę że Sampdoria będzie tą która wygra z Romą - tego niemalże jestem pewien, widząc jak gra teraz Roma a jak Sampa. Roma już straciła ten błysk z przed kilku kolejek

Pan Adsense 
Pan Adsense

Odpowiedz do tematu