Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2832 Piwa: 1/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2009-07-30, 23:20 Liga włoska 2009/10
Znamy już terminarz rozgrywek Serie A 2009/10
Cytat:
1. kolejka: 23.08.2009/17.01.2010
Bologna - Fiorentina
Catania - Sampdoria
Genoa - Roma
Inter- Bari
Juventus - Chievo
Lazio - Atalanta
Livorno - Cagliari
Palermo - Napoli
Siena - Milan
Udinese - Parma
2. kolejka: 30.08.2009/24.01.2010
Atalanta - Genoa
Bari - Bologna
Cagliari - Siena
Chievo - Lazio
Fiorentina - Palermo
Milan - Inter
Napoli - Livorno
Parma - Catania
Roma - Juventus
Sampdoria - Udinese
3. kolejka: 13.09.2009/31.01.10
Atalanta - Sampdoria
Bologna - Chievo
Fiorentina - Cagliari
Genoa - Napoli
Inter - Parma
Lazio - Juventus
Livorno - Milan
Palermo - Bari
Siena - Roma
Udinese - Catania
4. kolejka: 20.09.2009/07.02.2010
Bari - Atalanta
Cagliari - Inter
Catania - Lazio
Chievo - Genoa
Juventus - Livorno
Milan - Bologna
Napoli - Udinese
Parma - Palermo
Roma - Fiorentina
Sampdoria - Siena
5. kolejka: 23.09.2009/14.02.2010
Atalanta - Catania
Bari - Cagliari
Bologna - Livorno
Fiorentina - Sampdoria
Genoa - Juventus
Inter - Napoli
Lazio - Parma
Palermo - Roma
Siena - Chievo
Udinese - Milan
6. kolejka: 27.09.2009/21.02.2010
Catania - Roma
Chievo - Atalanta
Juventus - Bologna
Lazio - Palermo
Livorno - Fiorentina
Milan - Bari
Napoli - Siena
Parma - Cagliari
Sampdoria - Inter
Udinese - Genoa
7. kolejka: 04/10/09 rit. 28/02/10
Atalanta - Milan
Bari - Catania
Bologna - Genoa
Cagliari - Chievo
Fiorentina - Lazio
Inter - Udinese
Palermo - Juventus
Roma - Napoli
Sampdoria - Parma
Siena - Livorno
8. kolejka: 18.10.2009/07.03.2010
Catania - Cagliari
Chievo - Bari
Genoa - Inter
Juventus - Fiorentina
Lazio - Sampdoria
Livorno - Palermo
Milan - Roma
Napoli - Bologna
Parma - Siena
Udinese - Atalanta
9. kolejka: 25.10.2009/14.03.2010
Atalanta - Parma
Bari - Lazio
Cagliari - Genoa
Chievo - Milan
Fiorentina - Napoli
Inter - Catania
Palermo - Udinese
Roma - Livorno
Sampdoria - Bologna
Siena - Juventus
10. kolejka: 28.10.09/21.03.2010
Bologna - Siena
Catania - Chievo
Genoa - Fiorentina
Inter - Palermo
Juventus - Sampdoria
Lazio - Cagliari
Livorno - Atalanta
Napoli - Milan
Parma - Bari
Udinese - Roma
11. kolejka: 01/11/2009/24.03.2010
Cagliari - Atalanta
Chievo - Udinese
Fiorentina - Catania
Juventus - Napoli
Livorno - Inter
Milan - Parma
Palermo - Genoa
Roma - Bologna
Sampdoria - Bari
Siena - Lazio
12. kolejka: 08.11.2009/28.03.2010
Atalanta - Juventus
Bari - Livorno
Bologna - Palermo
Cagliari - Sampdoria
Catania - Napoli
Genoa - Siena
Inter - Roma
Lazio - Milan
Parma - Chievo
Udinese - Fiorentina
13. kolejka: 22.11.2009/03.04.2010
Bologna - Inter
Fiorentina - Parma
Juventus - Udinese
Livorno - Genoa
Milan - Cagliari
Napoli - Lazio
Palermo - Catania
Roma - Bari
Sampdoria - Chievo
Siena - Atalanta
14. kolejka: 29.11.2009/11.04.2010
Atalanta - Roma
Bari - Siena
Cagliari - Juventus
Catania - Milan
Chievo - Palermo
Genoa - Sampdoria
Inter - Fiorentina
Lazio - Bologna
Parma - Napoli
Udinese - Livorno
15. kolejka: 06.12.2009/18.04.10
Bologna - Udinese
Fiorentina - Atalanta
Genoa - Parma
Juventus - Inter
Livorno - Chievo
Milan - Sampdoria
Napoli - Bari
Palermo - Cagliari
Roma - Lazio
Siena - Catania
16. kolejka: 13.12.2009/25.04.10
Atalanta - Inter
Bari - Juventus
Cagliari - Napoli
Catania - Livorno
Chievo - Fiorentina
Lazio - Genoa
Milan - Palermo
Parma - Bologna
Sampdoria - Roma
Siena - Udinese
17. kolejka: 20.12.2009/02.05.2010
Bologna - Atalanta
Fiorentina - Milan
Genoa - Bari
Inter - Lazio
Juventus - Catania
Livorno - Sampdoria
Napoli - Chievo
Palermo - Siena
Roma - Parma
Udinese - Cagliari
18. kolejka: 06.01.2010/09.05.2010
Atalanta - Napoli
Bari - Udinese
Cagliari - Roma
Catania - Bologna
Chievo - Inter
Lazio - Livorno
Milan - Genoa
Parma - Juventus
Sampdoria - Palermo
Siena - Fiorentina
19. kolejka: 10.01.2010/16.05.2010
Bologna - Cagliari
Fiorentina - Bari
Genoa - Catania
Inter - Siena
Juventus - Milan
Livorno - Parma
Napoli - Sampdoria
Palermo - Atalanta
Roma - Chievo
Udinese - Lazio
29.07.2009 21:48, kebab88
W ostatniej kolejce pojedynek gigantów
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Tylko że Milan jest już coraz słabszym "gigantem". Odszedł m.in. Kaka a i słyszałem że Pirlo jest bliski przejścia do Chelsea więc obawiam się trochę o ten zespół. Poza tym nie widać jakiś znaczących wzmocnień w formacjach ofensywnych.
Jako że dwa szlagierowe mecze tej kolejki za nami zdecydowałam się opisać je w jednym poście, nie chcę być posądzona o nabijanie
Po tych spotkaniach wniosek nasuwa się sam: Tylko Inter i Juventus będą liczyć się w walce o mistrzostwo kraju, nikt inny.
Wynik 4:0 dla Interu w derbach nie odzwierciedla tego co się stało, nie mam na myśli tego że Milan powinien strzelić gola, ale wręcz przeciwnie. Gdyby mistrzowie Włoch się spieli mogliby wygrać i 6:0. Milan zalicza regres co roku, tylko Pato i Storari zachowali honor, reszta z Pirlo na czele powinna poważnie zastanowić się nad swoją postawą. Dawno nie widziałam tak upokorzonego Milanu, Inter grał z nimi w kotka i myszkę, debiutujący Sneijder (jeden trening ?!) na tle Seedorfa, Gattuso i innych wypadł wręcz znakomicie, podobnie jak Motta, poza tym holender zmienił Stankovicia jako trequartiste, a ten od razu odżył.
Gattuso to heros miesiąca, zmiana już się na niego szykowała, a ten...
Jestem pod wrażeniem Interu. Dawno nie widziałam by przeprowadzili tyle akcji ofensywnych, by wdrożyli w grę tyle wariantów, coś czuję, że nareszcie Włosi nie będą musieli wstydzić się swojego mistrza.
Juventus też nie próżnował, choć Roma zagrała lepiej niż Milan. Wiem jedno mamy gwiazdę, którą aż chcę się oglądać, piłkarza, który może sam wygrywać mecze. Ogólnie cała drużyna zagrała przyzwoicie, ale to Diego jest ' ojcem sukcesu'. Kiedy Brazylijczyk jest przy piłce mam przeczucie, że może się coś stać, coś co zagrozi bramce rywala, to pierwsza wielka postać w Juve od czasów... Zizou ?
Buffona całkiem niezły mecz, świetnie obronił strzał Tottiego pod koniec pierwszej połowy, aczkolwiek Francesco zachował się trochę nonszalancko. Grygera też nieźle, pewnie z tyłu, przyzwoicie w ataku. De Ceglie w przeciwieństwie do Czecha zagrał o wiele bardziej bojaźliwie, Canna i Chiellini także dosyć pewni. Marchisio słabo, widać, że bardziej pasował mu system Ranieriego. Melo jak na pierwszy oficjalny występ w Juventusie bardzo dobrze, może i zaliczył kilka strat, ale ma na koncie kilka niezłych odbiorów, jego grze w destrukcji wiele zarzucić nie można. Tiago przeciętnie, jednak widać już pewność w jego grze, której brakowało. W ataku Iaquinta niczym się nie popisał, Amauri'emu z kolei brakuje skuteczności, nadal wykonuje 'robotę Del Piero'. Generalnie nie było źle, jednak irytuję mnie to że po 90 minutach nasi już oddychają rękawami. W końcu to dopiero druga kolejka.
_________________ Everybody lies
Dying is easy, living is hard.
You can’t always get what you want
tak się składa że ja też oglądalem obydwa mecze. zgadzam się ze stwierdzeniem że Milanu już dawno nikt nie upokorzył w taki sposób. osobiście kibicuje Juventusowi, ale nie umknęło mi to co sie dzieje z Interem, mam na myśli to że mają na mase uniwersalnych piłkarzy i nawet przy kontuzjach kilku graczy zawsze będzie z czego zrobić solidny skład. zakończone dopiero mercato wykorzystali (po raz pierwszy) w szalenie przemyślany sposób i gdzieś nawet czytałem że są jakieś 4-5 mln euro "do przodu"
zagrali na week'endzie świetnie, punktując po każdym błedzie Milanu
....Milan więc,... wydawać by sie mogło że sypie się na całego, ale sezon jest baaardzo długi i jeszcze pewnie sie podniosą.
Juve
Diego- brylant, maestro oby go tylko kontuzje omijały z daleka. nie tylko strzelał w tym meczu, ale też rozrzucał piłki aż miło.
martwi mnie trochę że Amauri nic nie ustrzelił, bo już widać było frustracje w jego oczach
martwi mnie trochę że Amauri nic nie ustrzelił, bo już widać było frustracje w jego oczach
Pecha miał. 2 słupki i 2 świetne interwencje bramkarza. Już bardziej martwiłbym się Iaquintą, ale mu też GK bardzo przeszkadzał. Myślę, że zabrakło szczęścia. ;)
Rola Amaurie'go w drużynie mocno się zmieniła, teraz snajpera gra Iaquinta (było to widać szczególnie w pierwszym meczu ), Brazylijczyk (czy jak tam chcecie - Włoch ) teraz mocno cofa się do drugiej linii, spełnia role Del Piero, który przecież jeszcze nie zagrał meczu. Szczególnie w meczu z Chievo było to widać, gdy Amauri grał jako 'odgrywający'. Mimo tego właśnie Amauri nadal potrafi stworzyć sobie sytuację, co mnie niezmiernie cieszy, kwestią jest tylko jego skuteczność.
_________________ Everybody lies
Dying is easy, living is hard.
You can’t always get what you want
12 września 2009
Livorno Milan 18:00
Lazio Juventus 20:45 13 września 2009
Fiorentina Cagliari 15:00
Udinese Catania 15:00
Inter Parma 15:00
Siena Roma 15:00
Bologna Chievo 15:00
Atalanta Sampdoria 15:00
Palermo Bari 15:00
Genoa Napoli 20:45
Zarówno kibice jak i bukmacherzy oczekują z niecierpliwością spotkania weekendu w lidze włoskiej. Już w sobotę o 20:45 Lazio Rzym podejmować będzie "Starą Damę". Oba zespoły nie straciły do tej pory punktów. Lazio jak i Juventus w przyszłym tygodniu wystartują w europejskich pucharach, Lazio w dawnym UEFA, natomiast Juventus w LM. Na pewno zespoły skupione są na pierwszym spotkaniu europejskim, które już przed nimi, nie mniej jednak w sobotę równie ważne ligowe spotkanie. Goście mile wspominają pobyt w Rzymie z poprzedniej kolejki kiedy to pokonali pewnie 3-1 Romę. Rywalizacja będzie bardzo zacięta i można spodziewać się ostrej gry z obu stron co z kolei może zaowocować czerwoną kartką u którejś z ekip. Pewne jest, że w ekipie Lazio nie wystąpi Emilson Cribari, który pauzuje za kartki. Również trener Davide Ballardini nie będzie mógł skorzystać z takich piłkarzy jak: Inzaghi, Firmani, Makinwa, Siviglia oraz Brochhi. Ekipę Ciro Ferrary tymczasem nie wspomogą Sissoko oraz Salihamidzic.
Dziwi mnie tu obecność Melo, bo wiosnę miał dobrą, a w Juve narazie się aklimatyzuje także powinien mieć kredyt zaufania kibiców, podobnie zresztą jak Hunter w Milanie.
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Coraz ciekawiej robi się w Serie A. Inter gubi punkty, a skrupulatnie korzysta z tego Roma, która ma na koncie trzy zwycięstwa z rzędu, w tym ostatnie z Interem właśnie. Czyżby zespół Murinho jednak nie zdołał obronić tytułu? Od rywali oddziela go już tylko 1 pkt.
Należy jeszcze dodać, że po raz trzeci z rzędu, w wyjściowym składzie, na boisku wystąpił Błażej Augustyn. Polak, grający w Catanii Calcio, otrzymał żółtą kartkę. W sumie był to dla nie go dziesiąty mecz w Serie A, a siódmy w pierwszej jedenastce.
Bardzo ciekawie zrobiło się w Serie A. Po wczorajszym remisie Interu z Fiorentiną, Roma wykorzystała szansę i wygrała z Atalantą i teraz to zespół z Rzymu jest liderem, a do końca pozostało 5 kolejek. Czy Inter jeszcze zdoła powalczyć o tytuł?
Inter żeby nie Jose Mourinho nic by nie zdobyło w tym sezonie. Popatrzcie na przykład na ligę mistrzów, tak wcześniej ich nie było w półfinałach, ćwierćfinałach a tu nagle zdobywają ten puchar. Po przejściu Jose cały Inter się obrócił.
Mourinho jest jednym z najlepszych(o ile nie najlepszym) trenerem na świecie. Znalazł styl, którym Inter powinien się posługiwać, wybrał najodpowiedniejszych piłkarzy do swojej taktyki oraz znakomicie rozpracowywał swoich rywali, zawsze bardzo dokładnie, czy to była Barcelona czy jakiś średniak w Pucharze Włoch. Zawsze chciał od swoich piłkarzy maxa, za co obiecywał tytuły i się mu udało. Oddciągał presje od swoich piłkarz, biorąc ją na siebie podczas kolejnych konferencji, cały czas wiedząc co ma robić i dążyć do obranego celu, którym w tym roku była LM. Inter miał wreszcie pokazać, że nie muszą co rok szybko odpadać z europejskich rozgrywkach, chcieli wreszcie pojawić się w ćwierćfinale czy półfinale, ale Mourinho w swoim stylu walczy zawsze o najwyższe cele nie patrząc na to, że w Porto czy Interze nikt nie stawiał na to, że te zespoły mogą tak wysoko zajść w Champions Leauge. Jest to trenerski geniusz, który w tym roku pewnie znów zmajstruje coś pięknego z Realem. The Special One.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum