Pomyślałem, że skoro stary temat o Serie B (jeszcze z sezonu 2007/08) nie jest już odwiedzany. To ja założę nowy temat o rozpoczętym właśnie sezonie. Jeśli mod/admin uzna to za słuszne, to niech przyłączy ten temat do starego, nie ma problemu
Otóż rozgrywki Serie B zostały zainaugurowane w ten piątek (tj. 21.08) i zaplecze Serie A ruszyło do boju. Calcio obejmuje wszystko od Serie A do Serie D, więc drużyny z zaplecza zasługują na swój temat. Oczywiście nie neguję potrzeby pisania w tematach o potentatach i Serie A, ale jeśli ktoś chce współtworzyć ten temat, z miłą chęcią na to przystanę
Bartek w spotkaniu z Cittadellą wszedł w 69' minucie spotkania. Ogólnie szału nie było, ale niech się ogrywa, w końcu w Brescii wychował się inny Słowianin- Marek Hamsik. Czekamy na II kolejkę i następne występy Polaka...
Wysłany: 2009-08-26, 00:38
Z kolei Kokoszka nie zagrał w Empoli, ma kontuzje? Czy po prostu grzał ławkę?
Z kolei Kokoszka nie zagrał w Empoli, ma kontuzje? Czy po prostu grzał ławkę?
Kokoszka był normalnie dostępny na ławce. Nie ma żadnej kontuzji. Miejmy nadzieję, że zagra w następnej kolejce. Augustyn z Catanii zebrał czerwoną kartkę, ale plus w tym, że grał od początku. Teraz nie zagra, ale miejmy nadzieję, że Sycylijczycy będą go wystawiać
Na początku chciałbym przeprosić, że nie napisałem posta zaraz po meczach, ale miałem dużo rzeczy na głowie na początku tego tygodnia, co sprowadziło się do rezerwy na forum sportowym. W drugiej kolejce zaplecza ekstraklasy włoskiej, faworyt jakim jest niewątpliwie Torino, punktuje pewnie Empoli i to zapewne Turyńczycy będą jednym z trzech zespołów jakie zagrają w przyszłym roku w Serie A. Mecz przegrywa inny spadkowicz, Lecce, a trzecia zdegradowana drużyna, Reggina, remisuje z Padovą. Wyniki przedstawiam poniżej:
Dzisiaj, w następny dzień po ostatnim poście tutaj, przedstawiam sytuację w trzeciej kolejce Serie B. Dzisiaj bez podsumowania i obgadania (czas, czas...) lecz zostawiam jak zwykle zestaw meczów poniżej:
Niedziela (6.09.09):
Salernitana-Modena 1:2
(Cozza 49'- Bruno 43', Bruno 90+)
Lecce-Frosinone 1:3
(Baclet 2'- Caetano 16' i 34', Troianiello 28')
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum