forum sport

Szukaj  Linki  Użytkownicy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PSG
Autor Wiadomość
Mati 
Administrator

Zaproszone osoby: 6
Sport: aaa
Praca/Szkoła: Własna działalność
Piwa: 2/12
Wysłany: 2008-05-09, 21:06   

roninho napisał/a:
Za złe zachowanie swoich kibiców zostali wykluczeni z przyszłorocznego PLF i nie będą bronić trofeum.

Po meczu z Amiens kibice znowu narozrabiali i aż strach pomyśleć co może się dziać jak PSG spadnie z ligi...
Jednak osobiście uważam, że się utrzymają a poleci Lens, które ma gorszy kalendarz.

W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Postaw piwo autorowi tego posta

balkan-football 
Początkujący

Wysłany: 2008-07-07, 12:42   

Według "Le Parisien", PSG doszło do porozumienia w sprawie Marko Basy. Paryżanie zaakceptowali wymagania finansowe Le Mans i zapłacą za serbskiego obrońcę osiem milionów euro. Basa ma podpisać czteroletni kontrakt.

Ponadto PSG nadal jest zainteresowane wzmocnieniami w ofensywie. Jeśli klubowi z Parc des Princes nie uda się pozyskać Jimmy'ego Brianda ze Stade Rennes, to klub będzie starał się pozyskać innego napastnika.

Mati 
Administrator

Wysłany: 2008-07-21, 21:00   

PSG pozyskało Clauda Makelele i to jest zawodnik, który może odmienić ich grę o 90 stopni. Mimo zaawansowanego wieku ten zawodnik będzie kapitalnym wzmocnieniem dla swego nowego klubu. 35-letni pomocnik jest trzecim po Stéphanie Sessegnonie i Ludovicu Giuly'm nabytkiem paryżan w czasie letniego okienka transferowego. Wiek ktoś może co wyszło z Thuramem, czy musiał zakończyć karierę, czy będzie grał?!

GG 1797499
kom 667 245 397

Server 
Administrator
miszcz

Zaproszone osoby: 3
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2008-07-21, 21:51   

Makelele zawsze był zawodnikiem od czarnej roboty swoich klubach czy to był Real,czy Chelsea czy reprezentacja.Giuly to też spore wzmocnienie.Thuram musiał zakończyć swoją karierę piłkarską.Nie chciał się już narażać wiedząc ,że mógł by umrzeć.

You only get out of the game what you are put in - Paul Hunter [*]

simao 
Gwiazda

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-07-26, 17:52   

makelele z tego co mi wiadomo przez dwa lata ma grać dla psg, potem chyba zajmie jakiś stołek w tym klubie, ale nie pamiętam czy jakis dyrektor sportowy czy 2 trener czy co...
szkoda thurama w takim razie, ale chwała mu za lata spędzone w juve!!!taka ciekawostka przy okazji: thuram podobno przed każdym meczem smarował się czosnkiem w celu wykończenia psychicznie(moze nerwowo przeciwnika)

Mati 
Administrator

Wysłany: 2008-08-04, 21:33   

PSG w ostatniej koljece się utrzymalo w poprzednim sezonie, ale w tym zagrają w PUEFA i chcą w końcu zaznaczyć swoją obecnośc na krajowych boiskach. W tym celu pozyskali Clauda Makelele, który może być takim mózgiem drużyny i dobrym duchem. Siłę w ofensywie wzmocnil też Giuly i ciekawe jak ponownie zaprezentuje się para skrzydłowych Rothen-Giuly, która poprzednio doprowadziła Monaco do finału LM i stanowiła o sile tamtego zespołu. Spory wpływ na kierowanie drużyną powinien też mieć ściągnięty z Le Mans środkowy pomocnik Stephane Sessegnon, który może spokojnie kreować grę mając za sobą takiego wygę jak Makelele. Inni gracze jacy doszli latem do PSG to: Banning[Sedan], Hoarau[Le Havre-król strzelcow 2 ligi francuskiej], Mulumbu[Amiens], Pancrate[Sochaux], Traore[Nice]. Trener Le Guen, pewnie będzie grał w takim skladzie:

…………………Landreau……………….
Ceara……..Camara……Sakho……Armad
……..Clement……………..Makelele……
Giuly…………..Sessegnon………..Rothen
…………………Luyindula……………….

Widać kilka ciekawych nazwisk i ten zespół może być nie obliczalny. Tym bardziej, że możliwe jest zatrudnienie jeszcze kilku znanych nazwisk w ataku i na obronie…

GG 1797499
kom 667 245 397

simao 
Gwiazda

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-08-05, 06:55   

heh no i kezman już jedną nogą w psg mam nadzieje że dojdzie do skutku jego transfer...i oby powrócił do wysokiej dyspozycji

Mati 
Administrator

Wysłany: 2009-01-02, 18:00   

No z Kezmana to nie ma praktycznie większego pożytku bo zawodzi na calej linii pokazuje, ze jego czas już minął. Natomiast reszta transferów okazała się trafiona dzięki czemu PSG ma szanse na najlepszy sezon od wielu lat, utrzymują się czołówce i wszystko jest na dobrej drodze by w końcu wrócili do czołówki. Ten klub jest potrzebny tej lidze, aby nabrała kolorytu i siły.

GG 1797499
kom 667 245 397

simao 
Gwiazda

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2009-01-02, 19:43   

no ja osobiście liczę że fartem cykną się do LM na przyszły rok...
a Kezman podobno zostaje w paryżu, więc może jeszcze się odbuduje. zawsze byłem jego fanem.

a co do psg to makelele czy giuly--miód transferki
i jak powiedział prezydent klubu .....do drużyny będą ściągani tylko piłkarze wysi=okiej klasy ;-) mam nadzieję że jeśli Zebina zdecyduje się odejść z Juve to trafi właśnie tutaj

Mati 
Administrator

Wysłany: 2009-01-02, 19:54   

Dla mniej jednak chyba lepszym transferem jest ściągnięcie Sessegniona i Hourou - bo to dwaj młodzi gracze i bardzo rozwojowi. Nie mniej Simao masz rację Giuly i zwłaszcza Makelele wprowadzili spokoj na boisku i pewnie także w szatni.
Mam nadzieję, że kolejne transfery będą już zimą tego roku....

GG 1797499
kom 667 245 397

balkan-football 
Początkujący

Wysłany: 2009-02-09, 20:31   

Serbski napastnik Paris Saint Germain, Mateja Kezman podczas środowego meczu Pucharu Ligi z Bordeaux (0:3) po raz kolejny, potwierdził swój niepokorny charakter.

Trener paryżan, Paul Le Guen zdecydował, że piłkarz w 64. minucie zostanie zmieniony. Gdy Kezman zaczął schodzić z boiska zdjął z siebie koszulkę i cisnął nią z ogromną złością na murawę. Później na ławce rezerwowych również zachowywał się niestosownie, przede wszystkim w stosunku do trenera.

- Zrobiło mi się bardzo przykro. To już nawet nie chodzi o mnie, ale o to co zrobił z koszulką. Ja to odebrałem jako lekceważenie i brak szacunku wobec klubu - opowiadał Le Guen.

Piłkarz gdy już ochłonął tłumaczył się, że nie miał zamiaru nikomu zrobić przykrości swoim zachowaniem, Twierdził, że owszem był zły, ale na siebie: - Przepraszam wszystkich którzy poczuli się źle z tego powodu, nie chciałem nikomu sprawić przykrości. Moje zachowanie nie było związane z tym, że nie szanuję klubu. Chodzi o mój ciężki charakter, który często przysparza mi wiele kłopotów. Jestem teraz chyba w najgorszym momencie kariery. Przychodząc do Paryża chciałem strzelać wiele bramek, ale czuję, że zawodzę. Stąd bierze się moja frustracja - mówił skruszony.

Mimo przeprosin i gęstych tłumaczeń piłkarza najprawdopodobniej nie minie kara. W czwartek ma się spotkać z trenerem na rozmowie wychowawczej, a w piątek kierownictwo klubu zadecyduje w jaki sposób ukarać Serba.

michał10 
Początkujący

Wysłany: 2009-09-03, 13:03   

PSG pod koniec okienka pozbyło się dwóch dość znanych graczy, Kezman poszedł do Zenitu, a Rothen do Glasgow Rangers. Co by nie mówić obaj nie spełnili oczekiwań jakie na nich spoczywały. Jerome Rothen będzie miał szansę występów w Lidze Mistrzów. Glasgow Rangers w grupie zmierzy się z FC Sevillą, Stuttgart'em i rumuńskim Unirea Urziceni.

AsFeron 
Rezerwowy
WiSłA ChElSeA ReAl

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2009-12-31, 12:00   

PSG,wreszcie zaczyna grać na miarę swoich możliwości.
Zajmują 7 miejsce i mają 29pkt,a do czwartej Marsylii brakuje im 3 pkt i są w stanie powalczyć nawet o podium w Ligue 1.Strzelili 31 bramek,a stracili tylko 18 to niezły wynik co daje im 3 miejsce pod względem najmniejszej ilości bramek.
Najwięcej bramek dla PSG zdobył Mevlut Erding 7 i Peguy Luyindula 6.

D-zel 
Początkujący

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2010-02-01, 19:14   

Paris Saint Germany po porażce z Lyonem 1:2 (1:0)Zajmuje 14 miejsce w tabeli.Zespół ze stolicy Francji zdecydowanie zawodzi.Oczywiście o zdobyciu mistrzostwa nie ma mowy PSG traci 19 pkt do prowadzącego Bordeaux.Wyraznie zespołowi z Paryża potrzebne są wzmocnienia.Mimo wszystko PSG zawsze będę spostrzegał jako wielki wychowywało się tu wielu wspaniałych,bardzo dobrych zawodników jak Nicholas Anelka wychowanek PSG,Evra grał tu w juniorach,Ronaldinho otworzył tu sobie drogę do wielkiej kariery przechodząc do Barcelony.

Za rok będzie lepiej ;-)

Mistrz Polski:1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009

Odpowiedz do tematu