Mogą tutaj nastąpić jeszcze drobne zmiany z powodu dostania licencji przez niektóre kluby.Co sądzicie o nowej 1 lidze.Spore zmiany w porównaniu do poprzedniego sezonu.Czy to dobrze zrobi tej lidze?
Oczywiście najciekawsze spotkanie pomiędzy Koroną a Widzewem zakończyło się podziałem punktów. Widać, że obie ekipy będą do końca walczyły o powrót do najlepszej polskiej ligi i szczerze bardzo bym chciał aby tak się stało. Z tymi klubami Ekstraklasa wyglądała jakoś bardziej kolorowo.
Pozostałe ekipy walczące o awans wygrały swoje spotkania Flota, Wisła, Zagłębie.Tylko Podbeskidzie które plasuje się na wysokiej pozycji w tabeli przegrało niespodziewanie z niżej notowanym przeciwnikiem jakim jest Warta Poznań.
Tak więc runda wiosenna w I lidze zapowiada się nie lada emocjonująco...
Wysłany: 2009-03-15, 23:12
No i wszystko wskazuje na to, że zdegradowane kluby w następnym sezonie powrócą na boiska Ekstraklasy. Zagłębie po tej kolejce awansowało na pozycję lidera.. czy na długo? wszystko może zmienić się za tydzień, bo szykuje się mecz na szczycie Widzew-Zagłębie ;)
Zagłębie naprawdę zasługuje ekstraklasę. Według mnie grają najlepszy futbol, mają niezły skład. Zresztą Korona i Widzew także prezentują się na miarę ekstraklasy. Sprawę awansu mamy już chyba przesądzoną. Znicz i Podbeskidzie nie są tak mocne jak ta wielka trójka. Szkoda tylko, że Wisła już nie ma praktycznie żadnych szans na awans.
Hit zaplecza ekstraklasy rozczarował. Spotkanie stało na bardzo słabym poziomie i o zwycięstwie przesądziła jedna akcja.
Ładna frekwencja w Łodzi gdzie miejscowy Widzew podejmował Zagłębie. Mimo, że spotkały się dwie mocne ekipy 1 ligi które walczą o awans do Ekstraklasy, możemy przeczytać, że samo spotkanie rozczarowało. Lepsi okazali się gospodarze wygrywając 1-0 a bramkę na wagę 3 punktów zdobył Robak w 73'.
Największą jak dla mnie niespodzianką była porażka Korony która w pierwszym spotkaniu zremisowała z Widzewem 2-2 bo bardzo ciekawym meczu. Tym razem nie udało im się nawet wywieźć 1 punktu ze Stalowej Woli, dotkliwie przegrywając aż 3-0.
Coś rozczarowuje Korona swoją formą. Najpierw ten remis z Widzewem, teraz porażka ze Stalą. Jeśli dalej będą tak grali to będą mogli tylko pomarzyć o awansie, na razie są na 4 miejscu ale trącą do lidera jeszcze nie tak dużo, bo 4 pkt - ale w następnych spotkaniach muszą być już na baczności.
krzychu665 Rezerwowy
Wysłany: 2009-03-25, 17:40
Adrianek napisał/a:
Coś rozczarowuje Korona swoją formą. Najpierw ten remis z Widzewem, teraz porażka ze Stalą. Jeśli dalej będą tak grali to będą mogli tylko pomarzyć o awansie, na razie są na 4 miejscu ale trącą do lidera jeszcze nie tak dużo, bo 4 pkt - ale w następnych spotkaniach muszą być już na baczności.
A w następny weekend Koronę czeka ciężki mecz z sąsiadującym w tabeli Podbeskidziem. Przy takiej formie Korony i małych różnicach w czołówce kibice z Kielc pewnie nie będą mieć spokojnej wiosny.
W następnej kolejce teoretycznie najłatwiejszy mecz czeka Zagłębie Lubin. Ich rywalem będzie zespół ze Stalowej Woli, który ostatnio rozgromił Koronę 3:0. Miedziowi nie powinni mieć jednak problemu, gdyż Stalówka to typowa drużyna własnego boiska (ich bilans meczów wyjazdowych to tylko potwierdza: 1 zwycięstwo, 1 remis, 7 porażek).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum