forum sport

Szukaj  Linki  Użytkownicy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Mati
2009-06-07, 09:06
Górnik Zabrze
Autor Wiadomość
PiNto 
Rezerwowy
Sa Pinto

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2009-12-27, 13:50   

Jak nie mieli dobrego sponsora i w ekstraklasie praktycznie co sezon walczyli o utrzymanie dawali z siebie więcej niż umieli, szczególnie w ważnych meczach.
Teraz jest sponsor patrząc na skład to tylko widzew może się równać z (patrząc na nazwiska)renomą.
Postaw piwo autorowi tego posta

AsFeron 
Rezerwowy
WiSłA ChElSeA ReAl

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2009-12-29, 22:59   

No taka,ale Górnik tamten sezon przegrał głównie przez złe ustawienie zespołu i złe przygotowanie zespołu,bo zawodników mieli w miarę/
A co do tego sezonu to mają przebłyski jak i dobre i te złe:P
Chociaż z tym zespołem nie zwołują Ekstraklasy,ale na razie na I ligę myślę,że wystarczy.

Sinisa 
Zawodnik drużyny

Wysłany: 2010-01-07, 14:37   

Nawałka miał dużo szczęścia pracując dla GIEKSY ,teraz na chama chce wyrwać z Katowic to co najlepsze.A czemu tak długo zwlekał z odpowiedzią czy zostaje,bo nie był pewnny czy Górnik go zatrudni.Podobno miał oferty z exstraklasy to czemu nie skorzystał tam dopiero mógłby się wykazać.Życzę mu powodzenia ale niech nie stawia w takiej sytuacji klubu przecież wiedział że kasy na dziś nie będzie.

jadzia7 
Nowy

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-01-14, 21:08   

W tym roku raczej nie awansują do ekstraklasy chyba , że po barażach bo bezpośrednio raczej nie :roll:

D-zel 
Początkujący

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2010-02-06, 16:18   

jadzia7 napisał/a:
W tym roku raczej nie awansują do ekstraklasy chyba , że po barażach bo bezpośrednio raczej nie :roll:

Zgadzam się ale moim zdaniem zajmą 4 miejsce i nawet w barażach nie wystąpią chyba że jak co roku będzie ten bajzel z korupcją a wracając do sytuacji w 1 lidze wszystko wskazuje na to że Widzew awansuje z 1 miejsca do ekstraklasy gdyż przewaga nad drugą pogonią wynosi 5 punktów hmm...chociaż nie byłbym taki pewien co do tego awansu< Pogoń dokonał już kilka ciekawych transferów kupili Marcina Klatta, Bojarskiego,Omara Jaruna i ich skład wygląda bardzo interesująco.A co do tych baraży to nie zapominajmy o silnym ŁKS'ie.Górnik ma jak na 1 ligę dużo kasy tylko że ją nierozważnie wydaje Gorawski nic do zespołu nie wniósł a Zahorski jest przereklamowany.Przydałby się ktoś kto by kilku rozmyślych transferów dokonał.

Mistrz Polski:1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009

Węgielek 
Nowy

Sport: Piłka nożna
Wysłany: 2010-02-22, 10:33   

Witam serdecznie. Jestem absolutnie nowy na tym forum, ale od razu chciałbym przejść do dyskusji o tym wspaniałym klubie piłkarskim jakim jest Górnik Zabrze.

Widzę, że temat ten jest bardzo popularny, dlatego tym bardziej mnie to cieszy.

Zacznijmy od sprostowań. ;)

U góry pojawił się pomysł, że Górnik awansuje po barażach. Byłoby bardzo fajnie, gdyby miał taką możliwość, ale z tego co wiem baraży nie ma.

Co do Pazdana i innych ulubieńców to tutaj jakiś czas temu na forum Górnika przeprowadzana była sonda (nie mogę dać linka, bo mi filtr antyspamowy nie pozwala) w tej sprawie no i tak prezentują się wyniki.

(jej wyników też dać nie mogę, znów filtr antyspamowy, za jakiś czas wrzucę)

Tutaj mniej więcej widać kogo kibice szanują i uważają, że zasługuje na grę (paru graczy już nie ma). Co do Adama Nawałki nie ma fajerwerków. Wszyscy oczekują na to co zrobi i dopiero po pół roku będą go rozliczać. Piłkarze mają zaległości finansowe i bardzo możliwe, że to też było jednym z powodów złej postawy pod koniec rundy (podobno dowiedzieli się o tym w momencie gdy zajmowali 1 miejsce, a teraz jak jest każdy widzi). Nie ma co jednak usprawiedliwiać zawodników, bo tak naprawdę jak tu już zostało wspomniane potencjał klubu nie jest należycie wykorzystywany, a kibice są już tym zmęczeni. Mnóstwo ludzi z Zabrza i okolic ciągle ma nadzieję na Ekstraklasę i wierzy w transfery Nawałki (Świątek, Balát i młodzi). Temat z resztą jest o wiele bardziej rozległy i naprawdę dużo można pisać. Może w miarę rozwoju dyskusji coś napiszę. :)

Pozdrawiam, Węgielek.

Odpowiedz do tematu