Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 27 Cze 2009 Posty: 356 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-12-27, 13:50
Jak nie mieli dobrego sponsora i w ekstraklasie praktycznie co sezon walczyli o utrzymanie dawali z siebie więcej niż umieli, szczególnie w ważnych meczach.
Teraz jest sponsor patrząc na skład to tylko widzew może się równać z (patrząc na nazwiska)renomą.
Wysłany: 2009-12-29, 22:59
No taka,ale Górnik tamten sezon przegrał głównie przez złe ustawienie zespołu i złe przygotowanie zespołu,bo zawodników mieli w miarę/
A co do tego sezonu to mają przebłyski jak i dobre i te złe:P
Chociaż z tym zespołem nie zwołują Ekstraklasy,ale na razie na I ligę myślę,że wystarczy.
Nawałka miał dużo szczęścia pracując dla GIEKSY ,teraz na chama chce wyrwać z Katowic to co najlepsze.A czemu tak długo zwlekał z odpowiedzią czy zostaje,bo nie był pewnny czy Górnik go zatrudni.Podobno miał oferty z exstraklasy to czemu nie skorzystał tam dopiero mógłby się wykazać.Życzę mu powodzenia ale niech nie stawia w takiej sytuacji klubu przecież wiedział że kasy na dziś nie będzie.
Wysłany: 2010-02-06, 16:18
jadzia7 napisał/a:
W tym roku raczej nie awansują do ekstraklasy chyba , że po barażach bo bezpośrednio raczej nie
Zgadzam się ale moim zdaniem zajmą 4 miejsce i nawet w barażach nie wystąpią chyba że jak co roku będzie ten bajzel z korupcją a wracając do sytuacji w 1 lidze wszystko wskazuje na to że Widzew awansuje z 1 miejsca do ekstraklasy gdyż przewaga nad drugą pogonią wynosi 5 punktów hmm...chociaż nie byłbym taki pewien co do tego awansu< Pogoń dokonał już kilka ciekawych transferów kupili Marcina Klatta, Bojarskiego,Omara Jaruna i ich skład wygląda bardzo interesująco.A co do tych baraży to nie zapominajmy o silnym ŁKS'ie.Górnik ma jak na 1 ligę dużo kasy tylko że ją nierozważnie wydaje Gorawski nic do zespołu nie wniósł a Zahorski jest przereklamowany.Przydałby się ktoś kto by kilku rozmyślych transferów dokonał.
Witam serdecznie. Jestem absolutnie nowy na tym forum, ale od razu chciałbym przejść do dyskusji o tym wspaniałym klubie piłkarskim jakim jest Górnik Zabrze.
Widzę, że temat ten jest bardzo popularny, dlatego tym bardziej mnie to cieszy.
Zacznijmy od sprostowań. ;)
U góry pojawił się pomysł, że Górnik awansuje po barażach. Byłoby bardzo fajnie, gdyby miał taką możliwość, ale z tego co wiem baraży nie ma.
Co do Pazdana i innych ulubieńców to tutaj jakiś czas temu na forum Górnika przeprowadzana była sonda (nie mogę dać linka, bo mi filtr antyspamowy nie pozwala) w tej sprawie no i tak prezentują się wyniki.
(jej wyników też dać nie mogę, znów filtr antyspamowy, za jakiś czas wrzucę)
Tutaj mniej więcej widać kogo kibice szanują i uważają, że zasługuje na grę (paru graczy już nie ma). Co do Adama Nawałki nie ma fajerwerków. Wszyscy oczekują na to co zrobi i dopiero po pół roku będą go rozliczać. Piłkarze mają zaległości finansowe i bardzo możliwe, że to też było jednym z powodów złej postawy pod koniec rundy (podobno dowiedzieli się o tym w momencie gdy zajmowali 1 miejsce, a teraz jak jest każdy widzi). Nie ma co jednak usprawiedliwiać zawodników, bo tak naprawdę jak tu już zostało wspomniane potencjał klubu nie jest należycie wykorzystywany, a kibice są już tym zmęczeni. Mnóstwo ludzi z Zabrza i okolic ciągle ma nadzieję na Ekstraklasę i wierzy w transfery Nawałki (Świątek, Balát i młodzi). Temat z resztą jest o wiele bardziej rozległy i naprawdę dużo można pisać. Może w miarę rozwoju dyskusji coś napiszę. :)
Pozdrawiam, Węgielek.
_________________ Najlepszy klub piłkarski? Tylko Górnik Zabrze.
Przykładowa Sandecja Nowy Sącz, która ma tyle samo punktów co Górnik, zdobyła w tym roku tyle samo punktów co zabrzański klub. Także nie przegrywają spotkań...
fuksiu napisał/a:
Chodź co do ich gry to można by mieć zastrzeżenia. Ale chłopaki dadzą radę w tym sezonie awansować do Ekstraklasy
Do ich gry można mieć ogromne zastrzeżenia. W każdym z trzech ostatnich spotkań mieli problemy ze zdobywaniem punktów. Prezentowali się bardzo miernie...
Wysłany: 2010-03-27, 11:56
fuksiu napisał/a:
Nie przegrywają spotkań
No masz racje nie przegrywają spotkań,ale je remisują te 4 mecze Górnika w jesieni były spotkaniami ze słabszymi zespołami z Gks Katowice,Gorzowem Wielkopolskim,Podbeskidziem,Flotą górnik powinien w takich meczach zdobywać komplet pkt mimo to zanotowali remisy z Gks'ą i Flotą a w pozostałych meczach wygrywali tylko jedną bramką jak wcześniej pisałem że wątpię w to że Górnik awansuje do ekstraklasy,gdyż wydaje mi się że z zespołami typu:Widzew,Łks,Pogoń,a nawet Sandecja nie zdobędą żadnego punktu teraz czekają ich mecze z trudnymi przeciwnikami czyli wcześniej wspomnianej Sandecji potem z Kluczborkiem który sprawił w tym sezonie już kilka niespodzianek,oraz spotkanie z Pogonią.
No to Górnik po tej kolejce leci na piąte miejsce. Pogoń i Sandencja prawdopodobnie poradzą sobie z takimi przeciwnikami jak Kluczbork i Znicz. Chociaż Sandencja jedzie do Pruszkowa, ale mimo wszystko w roli faworyta. ŁKS ma najtrudniej bo gra z Katowicami, ale u siebie. Widzew z Motorem nie powinien mieć żadnych problemów, ale i tak już dawno uciekł Górnikowi.
D-zel napisał/a:
potem z Kluczborkiem który sprawił w tym sezonie już kilka niespodzianek
Tak to możemy upatrywać problemów z każdym przeciwnikiem, bo każdy zespół sprawia jakieś niespodzianki. Stal przykładowo wygrała z Sandencją, a Motor z Kluczborkiem, który przecież "sprawił już kilka niespodzianek" Poza tym z Widzewem i Pogonią Kluczbork wygrał na własnym boisku, a teraz czeka ich wycieczka do Zabrza.
Wysłany: 2010-03-31, 17:29
fuksiu napisał/a:
Ja i tak jestem zdania, że w następnym sezonie będziemy już grali w ekstraklasie :D
A może tak uzasadnisz swoją wypowiedź.
Górnik powinien dokonać poważnych zakupów,ale nie piłkarzy pokroju Strąka,tylko np.młodych,utalentowanych zawodników ze słabszych klubów pierwszej ligi( bo tam jest ich wielu)np.w zniczu Pruszków.Można było by też pościągać piłkarzy takich jak:Bartosz Ława z Arki Gdynia któremu kończy się kontrakt można by było zatrudnić też Dariusza Jareckiego z Jagi,Smolińskiego z Legii,czy Pawlusińskiego z Cracovii tego ostatniego trudno jednak będzie kupić,gdyż wątpię żeby chciał przejść do Górnika,ale na pewno warto by było się o niego starać ,bo na pewno był by wzmocnieniem dla drużyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum