forum sport
 SzukajLinkiUżytkownicyRejestracjaZalogujKontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Mati
2008-01-15, 18:39
Panathinaikos Ateny
Autor Wiadomość
glinafun 
Nowy
#Real Madryt# FAN!

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2009-02-06, 19:48   

No to cieszy, mam nadzieję, że zadomowi się już na stałe w jedenastce Panathinaikosu, no i żeby kontuzje go omijały, a wtedy będzie mógł być z niego dobry, sorry, bardzo dobry zawodnik.
A co do środka obrony, to w przyszłości mamy na tej pozycji także i Kokoszkę, który gra w podstawowym składzie w Empoli, które występuje w Serie B, no i na prawdę będzie z niego bardzo dobry zawodnik.
A co teraz? Jest Żewłakow, jest Dudka, który nie gra, ciężko...

Postaw piwo autorowi tego posta

Pan Adsense 
Pan Adsense

Wysłany: 2010-07-25, 13:04   

Server 
Administrator
miszcz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-02-21, 21:36   

Wawrzyniak znowu zaliczył udany występ w barwach Panathinaikosu. Reprezentant Polski zapisał na swoje konto asystę w meczu z Panioniosem. Panathinaikos wygrał to spotkanie 2:1. Świadczy to o tym, że Jakub na dobrze zadomowił się w Atenach.

You only get out of the game what you are put in - Paul Hunter [*]

Adrianek 
VIP
BurczyMÓCHA

Zaproszone osoby: 6
Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2009-02-22, 15:48   

Trzeci mecz Polaka w Grecji i trzeci dobry występ. Tylko pogratulować. Jeżeli Wawrzyniak utrzyma tą formę, to możemy być przekonani że zagra w LM w pierwszym składzie.

A tutaj można zobaczyć bardzo ładną asystę Jakuba.

Zasada 
VIP

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2009-02-22, 16:21   

Cieszy gra polskich zawodników poza granicami naszego państwa. Na łamach strony swojego poprzedniego klubu Legii Warszawa Jakub przyznał ,że nie spodziewał się tak szybkiego debiutu w zespole "Koniczynek" ,a tym bardziej rozegrania całego spotkania w ich barwach. Na pewno takie zaufanie ze strony trenera Henka ten Cate doda mu mobilizacji na kolejne spotkania. Przyznał ,że jest zadowolony z atmosfery panującej w tym klubie i ,że jego koledzy darzą go sympatią i nie ma mowy o nienawiści. To musi wpływać na dobrą grę zespołu jeśli koledzy z drużyny potrafią się mobilizować na wzajem i pomagać sobie na treningach jak i podczas spotkań.

Odkąd pamiętam polscy zawodnicy byli bardzo mile widziani w tymże zespole z Aten i miejmy nadzieję, że również Jakubowi uda się tam rozwinąć. Patrząc na jego asystę mogę śmiało powiedzieć, że zrobił to ze spokojem delikatnie podcinając piłkę na bliższy słupek widząc ,że tam jest jego dwóch kolegów z drużyny. Z niecierpliwością czekam na kolejne świetne nowinki o naszym zawodniku.

Wallflower 
Gwiazda

Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2009-06-05, 13:59   

Kuba Wawrzyniak, jak można było się spodziewać, został zdyskwalifikowany, ale tylko na trzy miesiące. Jakie kroki podejmą Koniczynki nie wiem, być może wróci do Legii...

Server 
Administrator
miszcz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-06-05, 23:29   

Wallflower napisał/a:
Kuba Wawrzyniak, jak można było się spodziewać, został zdyskwalifikowany, ale tylko na trzy miesiące. Jakie kroki podejmą Koniczynki nie wiem, być może wróci do Legii...

Mimo tej wpadki Koniczynki są chetne do wykupienia Wawrzyniaka na stałe. Według nich przewinienie zawodnika nie rozpatrzono jako przyjmowanie dopingu, a jedynie potraktowano w kategoriach braku rozsądku. Gdyby ten transfer okazał się prawdą, Trzeciak zrobił by chyba interes życia... Sporo zarobił, a stracił niewiele.

Pan Adsense 
Pan Adsense

Wallflower 
Gwiazda

Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2009-06-05, 23:42   

Server napisał/a:
Gdyby ten transfer okazał się prawdą, Trzeciak zrobił by chyba interes życia...

Gdyby wrócił Legia straciłaby 750000 euro, nie wiem czy to taki dobry interes...

Server 
Administrator
miszcz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-06-05, 23:51   

Wallflower napisał/a:

Gdyby wrócił Legia straciłaby 750000 euro, nie wiem czy to taki dobry interes...

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że gdyby definitywny transfer Wawrzyniaka doszedł by do skutku, Legia dużo by zyskała. Dokładnie 1 milion euro...

Wallflower 
Gwiazda

Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2009-06-06, 00:18   

Server napisał/a:
Chyba źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że gdyby definitywny transfer Wawrzyniaka doszedł by do skutku, Legia dużo by zyskała. Dokładnie 1 milion euro...

Nie, transfer został podzielony na dwie równe raty po 750000 euro, z tym że klub płaci drugą tylko wtedy, gdy decyduje się zatrzymać zawodnika na kolejny sezon...

Jeśli Kuba pozostanie w Grecji będzie to z pewnością z korzyścią dla Legii...

Server 
Administrator
miszcz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-06-06, 11:21   

Wallflower napisał/a:

Nie, transfer został podzielony na dwie równe raty po 750000 euro, z tym że klub płaci drugą tylko wtedy, gdy decyduje się zatrzymać zawodnika na kolejny sezon...

Ja czytałem różne wersje. Jedna z nich to dwa razy po 750 tys, druga to 500 tys za wypożyczenie i 1mln za wykupienie...

Wallflower 
Gwiazda

Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2009-06-06, 13:29   

Bardziej prawdopodobna jest wersja pierwsza, ale nie jestem w stanie Ci tego udowodnić. Z resztą, to i tak nieważne...

Mati 
Administrator

Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa
Piwa: 1/12
Wysłany: 2009-07-16, 18:57   

Wallflower napisał/a:
Bardziej prawdopodobna jest wersja pierwsza, ale nie jestem w stanie Ci tego udowodnić. Z resztą, to i tak nieważne...

Teraz jest to bez znaczenia. Wawrzyniak przegrał swoją karierę prawdopodobnie i pozostanie mu kopanie piłki na naszych ligowych boiskach. Co by nie mówić i jaki nie byłby wynik jego odwołania, zachował się jak amator.

Tak bez echa przeszedł chyba najbardziej spektakularny transfer w lidze greckiej od czasu Rivaldo. Z Marsyli do Panaty przyszedł Djibril Cisse - takie wzmocnienie to jasny sygnał, że w końcu przychodzi czas aby mistrzostwo wróciło do kończynek. Zastanawiam się natomiast co się dzieje z Cisse, kiedyś wielki talent, a ląduje w lidze greckiej mimo, że mógł dalej grać w Marsyli, ale on wolał słabsza ligę...

Dodam tylko, że pozyskali także Leto z Liverpoolu oraz Katsouranisa z Benfici.

W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397

Pan Adsense 
Pan Adsense

INTERista 
Nowy
FORZA INTER!!!

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2009-07-16, 22:00   

Mati napisał/a:
Zastanawiam się natomiast co się dzieje z Cisse, kiedyś wielki talent, a ląduje w lidze greckiej mimo, że mógł dalej grać w Marsyli, ale on wolał słabsza ligę...

Moim zdaniem najlepsze jego lata przeleciały. Jeszcze bardziej by się rozwinął, gdyby nie złamana noga przed Mistrzostwami Świata w 2006 roku w meczu towarzyskim z Chinami, choć jego wynik z tamtego sezonu nie był zły w 35 meczach 10 bramek w barwach Sunderlandu. Liga grecka posuneła się do przodu co było widać już w tamtym sezonie, choćby zwycięstwo z Interem Mediolan i zajecię 1 miejsca w grupie. Potem porażka i odpadniecie z 1/8 finału z Villareal bodajże. Dobre transfery Panathinaikosu, jak i Olympiakosu spewnością zaowocują dobrą grą w Europie.

Mati 
Administrator

Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa
Piwa: 1/12
Wysłany: 2010-03-19, 15:26   

Panathinaikos ma szansę przerwać dominację Olympiakosu i odzyskać tytuł po 26 meczach 7 pkt przewagi, ale przed zespołami jeszcze bezpośrednie spotkanie. Wielki wkład w sukcesy lidera ma Djibrill Cisse, który strzelił już 21 goli w lidze i 5 w pucharach, w końcu kończynki mają godnego następce Gucia Warzychy.

W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397

Col. Frost 
Moderator

Wysłany: 2010-03-19, 16:29   

Panathinaikos chyba rzeczywiście sięgnie po tytuł. 5 pkt. przewagi nad PAOK-iem i 7 nad Olympiakosem to sporo, na cztery kolejki przed końcem. Prócz bezpośredniej konfrontacji z zespołem z Pireusu, nie czeka go już żadne poważniejsze spotkanie. No chyba, że przyjdzie forma ze spotkania z Kavalą, wtedy wszystko jest możliwe.

Odpowiedz do tematu