Niby jeden zawodnik zespołu nie odmieni, ale może wiele wnieść - stać się liderem i poprowadzić zespół do zwycięstw. W każdej z poprzednich edycji mielismy zawodnika, który wyróżniał się ponad resztę i strzelał ważne bramki (Olisadebe, Żurawski, Frankowski). W tych eliminacjach brakuje takiego zawodnika i z tąd się biorą całe nasze kłopoty. Obranjak może wnieść bardzo wiele do naszej gry.
Wymieniles koles napastnikow, a Obraniak to jak wspomniales wczesniej pomocnik. Brakuje nam Wichniarka, ktorego skreslil Benhakker jeszcze przed wejsciem do szatni. Trzeba przyznac smialo ze Lewandowski, jest utalentowany ale on nie gwarantuje bramek, bo moze mu wyjsc slaby mecz, jak i dobry. Saganowski jest wedlug mnie pewniejszy niz Lewy, ale tez niewaodmo czemu Holender na niego nie stawia. W ogole to nie wiadomo, czemu Leo caly czas trzymas ie kurczowo tego samego ustawienia z slabiakami i z druzynami mocnymi. Trzeba ryzykowac, nie ma co sie bronic z RPA, czy innymi Słowakami.
Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2832 Piwa: 1/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2009-06-07, 14:34
Mistrz napisał/a:
Wymieniles koles napastnikow
Skąd u ciebie tyle agresji do mnie i do reszty userów....
Wichniarek też raczej nie gwarantuje seryjnego strzelania bramek. Obecnie Jeleń wydaje się być lepszym zawodnikiem, a w roli zmienników Lewandowski, Saganowski i Brożek.
W sumie to nie wiem czemu gramy ciągle ustawieniem jednym napastnikiem, gdy zespołu preferujące taki styl jak my grają zawsze 4-4-2.
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Wichniarek też raczej nie gwarantuje seryjnego strzelania bramek. Obecnie Jeleń wydaje się być lepszym zawodnikiem, a w roli zmienników Lewandowski, Saganowski i Brożek.
W sumie to nie wiem czemu gramy ciągle ustawieniem jednym napastnikiem, gdy zespołu preferujące taki styl jak my grają zawsze 4-4-2.
Artur strzelil tylko 2 bramki mniej od Jelena, a trzeba przyznac szczerze, ze w slabiutkiej Armini trudniej o dobre podanie, aniezeli w druzynie Francuskiej. Fakt faktem, ze Jelen to kolejny mocny kandydat na pierwsza 11 reprezentacji, no i wedlug mnie z Wichniarkiem mogliby stworzyc bardzo fajny duet napastnikow. Irek to wszechstronny gracz, moglby grac cofniety za bramkostrzelbym Arturem.
Mati napisał/a:
Skąd u ciebie tyle agresji do mnie i do reszty userów....
W końcu się udało dopełnić formalności i Obranjak dostał polskie obywatelstwo. Cała sprawa wydaj się aż nie wiarygodna, że zawodnik tej klasy zagra w naszej reprezentacji. Pod względem piłkarskim będzie z pewnością najlepszy w naszej drużynie. Dziwne, ze francuzi tak długo zwlekali z powolaniem go do swojego zespołu.
Powód do dumy... Teraz trzeba się wykazać i namówić innych zawodników do występów dla naszej reprezentacji. Pozostało jeszcze dużo ciekawych piłkarzy posiadających polskie korzenie. Jedynym z nich jest Laurent Koscielny. 23 letni obrońca polskiego pochodzenia grający na co dzień we Francuskim Tours FC. Zaliczył znakomity sezon w barwach tego drugoligowca. Rozegrał trzydzieści dziewięć spotkań, strzelając sześć goli. Został nawet wybrany do najlepszej jedenastki sezonu. Jest wszechstronny. Może grać na całej szerokości defensywy. Nie występował w drużynach juniorskich reprezentacji Francji. Sytuacja wydaje się być jeszcze bardziej prosta niż wypadku Obraniaka.
Nie zapominajmy o Sebastianie Boenischu, tak tym Boenishu, którym PZPN nie zachciał się zainteresować. Od kiedy zostało zniesione prawo o tym, iż zawodnik musi wybrać seniorską reprezentację w której będzie grał do wieku 21 lat, Boenish ma prawo grać w reprezentacji Polski.
Chyba nie trzeba przypominać, że Sebastian to uznany w Niemczech lewy obrońca, który w tym roku wystąpił wraz z Werderem w Pucharze UEFA. Szczęście że nie zagrał jeszcze w tamtejszej reprezentacji.
Tak więc panowie z reprezentacji - powoływać nam Boenisha!
Przydałby się taki piłkarz w naszej kadrze, ale troche to dziwne, że po roku od powiedzenia naszej kadrze nie teraz mówi tak? Na razie to info jest chyba tylko z sport.pl ja bym poczekał bo już kiedyś liczyłem, że on i jeszcze paru polskich Niemców dostanie szanse w naszej kadrze. Nic z tego nie wyszło, a ściągneliśmy jedynie Ludwika (;)) Obrniaka.
Sebastian jest kolejnym przykładem...
W Polsce cenione jest `doświadczenie.` jeśli w ogóle tak można to nazwać...
W reprezentacji grają `stare grzyby.` które już nic nie grają i nie pokazują na boisku ale są gwiazdami i muszą grać, blokują miejsca dla młodych i utalentowanych graczy. W Polsce piłkarz 25 letni to on jest jeszcze młody, ma czas do rozwoju... A w innych reprezentacjach.?
_________________ Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.
Live every second like it was my last one...
Wolę polskie gów.o w polu, niż fiołki w Neapolu.
Only Poland, forever. <3
Wallflower Gwiazda
A w innych reprezentacjach zawodnik, który ma 22 jest już w pełni ukształtowany i nikt nie traktuje go jako juniora. Ogólnie to zgadzam się z całym Twoim wywodem...
_________________ mati to ch**, zablokował mi możliwość pisania w sb
Chyba nie trzeba przypominać, że Sebastian to uznany w Niemczech lewy obrońca, który w tym roku wystąpił wraz z Werderem w Pucharze UEFA. Szczęście że nie zagrał jeszcze w tamtejszej reprezentacji.
To akurat niczego nie zamyka, bo np. Jermaine Jones zagrał bodajże 3 mecze w reprezentacji Niemiec, a od teraz będzie grał w reprezentacji Stanów Zjednoczonych.
Adrianek napisał/a:
Tak więc panowie z reprezentacji - powoływać nam Boenisha!
Również jestem za tym pomysłem, zwłaszcza w obliczu dyskwalifikacji Jakuba Wawrzyniaka. Bo Jacek Krzynówek na lewej obronie najpewniejszy nie jest.
Praca/Szkoła: pierdzę w stołek
Wiek: 100 Dołączył: 25 Kwi 2008 Posty: 680 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Beetland
Wysłany: 2009-06-14, 14:28
Ja tam bym wolał Roberta Acquafrescę i Danny'ego Szetelę, ale oni złożyli już pewne deklaracje i raczej wątpliwe jest, że zagrają w naszej reprezentacji.
Innym ciekawym przypadkiem jest Filipe Luis Kasmirski, który ma trzy obywatelstwa: polskie, brazylijskie i polskie.
To pokazuje jednak smutną prawdę o polskim futbolu. Naprawdę w Polsce nie ma już zawodników?
Innym ciekawym przypadkiem jest Filipe Luis Kasmirski, który ma trzy obywatelstwa: polskie, brazylijskie i polskie.
Doprawdy, ciekawy przypadek.
Sheikh napisał/a:
To pokazuje jednak smutną prawdę o polskim futbolu. Naprawdę w Polsce nie ma już zawodników?
A powiedz mi, ilu tych zawodników zza granicy dochodzi do naszej reprezentacji ? Równie dobrze, ja mogę powiedzieć, że chciałbym w United Kake, Buffona, Ibrahimovica, Pelego, Younga, Lennona, Albiola, po czym płakać, że Ferguson nie stawia na wychowanków..
Sheikh napisał/a:
Ja tam bym wolał Roberta Acquafrescę i Danny'ego Szetelę, ale oni złożyli już pewne deklaracje i raczej wątpliwe jest, że zagrają w naszej reprezentacji.
Mówisz o tym samym Dannym Szeteli, który rozegrał już kilka spotkań w reprezentacji USA ?
_________________ Jestem fioletowym magnetycznym Klobasem, wszędzie gdzie się pojawię przegryzam szklanki...
Mówisz o tym samym Dannym Szeteli, który rozegrał już kilka spotkań w reprezentacji USA ?
O tmy o któym Janas powiedizał, że w Polsce takich piłkarzy jest na pęczki ;]
adamg napisał/a:
To akurat niczego nie zamyka, bo np. Jermaine Jones zagrał bodajże 3 mecze w reprezentacji Niemiec, a od teraz będzie grał w reprezentacji Stanów Zjednoczonych.
Jesteś tego pewien? Bo przpeisy isę zmieniły, ale jeśli zagrał już w seniorskiej kadrze to po ptakach, zostaje Niemcem. Jeśli jednak to możliwe tom oże ebi zminei zdanie i zagra w Holandii ;)
i co z tego?
McLovin napisał/a:
Jesteś tego pewien? Bo przpeisy isę zmieniły, ale jeśli zagrał już w seniorskiej kadrze to po ptakach, zostaje Niemcem.
tak, jestem pewien. przepisy się zmieniły a Jermaine Jones, jest pierwszym który z tego prawa skorzystał. Mówili któregoś dnia o tym w serwisach sportowych. Zresztą przeczytaj sobie tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Jermaine_Jones
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum