Praca/Szkoła: pierdzę w stołek
Wiek: 100 Dołączył: 25 Kwi 2008 Posty: 680 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Beetland
Wysłany: 2009-09-27, 11:51
"Dawid Janczyk, napastnik KSC Lokeren, powołany do reprezentacji Polski przez Stefana Majewskiego, zdobył dwie bramki w meczu z Charleroi. Spotkanie zakończyło się zwycięstwem 4:1, a Polak został bohaterem! To jego czwarta i piąta bramka w sezonie."
futbolnews.pl
No i coraz bardziej jestem przekonany, że Majewski dokonał właściwej selekcji.
no dobra może z Janczykiem trafił, ale co do bramkarzy...no sorry człowiek, ale czym On się kierował??nie ma sensownego wytłumaczenia...mam nadzieję że stanie w bramce Kowalewski i że sie nie skompromituje.
Dudek mam wrażenie ma stanowić człon "nowej reprezentacji" czy jak?może błysnąl formą?,... a nie,.... gra regularnie w klubie
moim zdaniem wzięli swojego ziomka Majewskiego żeby nim manipulować, a jak nie wyjdzie będzie na niego...jedyna nadzieja w tym że po 2 meczach odejdzie i przyjdzie KTOŚ INNY
moim zdaniem wzięli swojego ziomka Majewskiego żeby nim manipulować
Istnieje również ciekawa teoria odnośnie samego Majewskiego. A mianowicie: został trenerem kadry tylko dlatego, żeby pozbyć się go z PZPN. A nową funkcję i tak utraci po dwóch meczach... ;]
Wysłany: 2009-09-27, 13:42
No pewnie. Teraz będzie krążyło 1000 nieprawdziwych teorii o Majewskim, tylko dlatego, że objął osłabioną kadrę i dokonał zaskakujących powołaniach. Chciałbym przypomnieć, że jeszcze pod jego wodzą nie rozegraliśmy ani jednego meczu. Dudek ma służyć jako przykład dla innych graczy. Bo imprezowicz Boruc raczej nie spełnia takiej funkcji. A, że Jurek w grzaniu ławy jest mistrzem, nic nie będzie gadał jak Kowalewski zagra cały mecz.
Kritiker spokojnie, ja tylko przytaczam anegdotki, tak dla zabawy. Jasne, z ocenią szkoleniowca powinniśmy poczekać. Choć komentarza warty jest jest żałosny występ w Cafe Futbol, oglądał ktoś?
Brakuje mi tu prawego obrońcy. Mógł wziąć Golańskiego zamiast Polczaka, Rzeźniczaka lub Pawelca. I po co Wilk. Brawo za Piszczka, Grosickiego, Janczyka, Peszka, Bieniuka i Iwańskiego. Brakuje Małeckiego, Piotra Brożka (ale teraz mamy Gancarczyka, więc Piotrek pewnie nie doczeka się powołania). Ciekawe który bramkarz zagra. Trochę szkoda Boruca, Załuski, Fabiańskiego i wiecznie pomijanego Kuszczaka (mógłby wreszcie zmienić klub bo u Fergusona raczej nie pogra). Brakuje mi tu prawego obrońcy. Mógł wziąć Golańskiego zamiast Polczaka, Rzeźniczaka lub Pawelca. I po co Wilk. Brawo za Piszczka, Grosickiego, Janczyka, Peszka, Bieniuka i Iwańskiego. Brakuje Małeckiego, Piotra Brożka (ale teraz mamy Gancarczyka, więc Piotrek pewnie nie doczeka się powołania). Ciekawe który bramkarz zagra. Trochę szkoda Boruca, Załuski, Fabiańskiego i wiecznie pomijanego Kuszczaka (mógłby wreszcie zmienić klub bo u Fergusona raczej nie pogra).
Wysłany: 2009-09-28, 05:36
Sportmax napisał/a:
Dudek – dobry bramkarz, za konkurenta ma Cassiasa, od którego może też czegoś się nauczyć. Wzór dla młodych, szczególnie jeśli chodzi o postawę pozasportową. Do kadry, Liverpoolu czy triumfu w LM doszedł dzieki pracy. W ostatnich latach jeden z niewielu, którzy grali regularnie w silnych ligach zagranicznych.
To jakiś mało śmieszny żarcik czy jakaś pochodna sarkazmu bo błędów rzeczowych znalazłem w tej wypowiedzi tak ze 4 najmniej.
_________________ "If it works on PS3 it'll work on 360. [Developing] is harder on PS3. 360 is like a dumb PC." - Shaun Himmerick,Midway Games
Moja Kolekcja gier i konsol
krzychu665 Rezerwowy
Wysłany: 2009-09-28, 13:13
Jeżeli Dudek zagra w następnym dwóch meczach to będzie wybitnym reprezentantem. Może dlatego dostał to powołanie. Bo ciężko mi znaleźć inne wytłumaczenie.
Sinisa napisał/a:
Brakuje Małeckiego
Małeckiego nie wybrał selekcjoner bo młodzieżówka ma ważne mecze i nie chciał zabierać i Grosickiego i Małeckiego.
Mam nadzieje, że niedługo dostanie powołanie Glik. Nie rozumiem czemu został powołany Bieniuk.
Są jeszcze głosy, że Majewski próbuje załatwić Boenischa na te mecze eliminacyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wysłany: 2009-09-28, 17:55
Boenisch? Coś mi się wydaje, że po obejrzeniu ostatnich meczów naszej kadry, wybierze Niemcy. Lepsze zaplecze i lepsza reprezentacja. Po co miałby grać w Polsce? Żeby wszyscy na niego narzekali po nieudanych meczach?
Boenisch? Coś mi się wydaje, że po obejrzeniu ostatnich meczów naszej kadry, wybierze Niemcy. Lepsze zaplecze i lepsza reprezentacja. Po co miałby grać w Polsce? Żeby wszyscy na niego narzekali po nieudanych meczach?
Taką mentalnością chyba nie sugerował się Obraniak. Zawodnicy z podwójnym obywatelstwem kierują się różnymi czynnikami. Nie są to tylko pieniądze czy też względy zawodowe. Na razie jednak możemy tylko gdybać. Według Majewskiego, Sebastian Boenisch nadal nie posiada dokumentów potwierdzających polskie obywatelstwo...
Wysłany: 2009-10-06, 16:27
Jestem bardzo ciekawy co pokaże "nowa" reprezentacja Polski. Ciekawe jak wyjdzie bojkot. Paradoks, że podobne kłopoty mieli niedawno Słowacy,też kibice chcieli protestować kiedy grali z Polską, teraz bilety na mecz Słowacji schodzą błyskawicznie (w 4 min!!!) a u nas zaczyna się walka z PZPN. Oczywiscie ona trwa od dawna, ale teraz chyba już wszelka frustracja osiąga szczyt! Dziady z PZPN wypłacają sobie premie, kiedy futbol się stacza. Osobiście trzymam kciuki za bezpośredni awans Słowaków, a Polsce życzę w miarę udanych występów w dwóch ostatnich spotkaniach.
Wydaje mi sie w bojkot udany.:D a kibice mowia ze to nie koniec i dopiero teraz sie zacznie prawdziwy protest :D no i Pan no i Pan Lato dostal wczoraj prezent od kibicow hehe - dobre maja te pomysly trzeba przyznac :D Wczoraj dosc dobrze zagralismy tylko zastanawiamsie czy tak samo by bylo jakby byly normalne warunki. I mam nadzieje ze odejdzie Majewski!
Jak wiemy w tym roku nasza reprezentacja zagra jeszcze dwa mecze towarzyskie, mówiono o Hiszpanii ale jednak padło Rumunie z którą zagramy 14listopada na stadionie Korony :) a cztery dni później czyli 18 listopada zagramy Węgrami w Bydgoszczy na stadionie Zawiszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum