Polska - dyskusja o naszej ukochanej reprezentacji, która niedawno wywalczyła historyczny awans do Mistrzostw Europy.
[ Dodano: 2007-12-17, 14:38 ]
W najnowszym rankingu FIFA kadra Leo Beenhakkera awansowała z 23. na 22. pozycję. Piłkarska reprezentacja Argentyny nadal zajmuje pierwsze miejsce. Kolejne miejsca za Argentyną na podium zajmują reprezentacje Brazylii i Włoch.
Ranking FIFA, stan na 17.12.2007 (w nawiasie znajduje się poprzednie miejsce):
1.( 1.) Argentyna 1523 pkt
2.( 2.) Brazylia 1502
3.( 3.) Włochy 1498
4.( 4.) Hiszpania 1349
5.( 5.) Niemcy 1298
6.( 6.) Czechy 1290
7.( 7.) Francja 1243
8.( 8.) Portugalia 1241
9.( 9.) Holandia 1170
10.( 10.) Chorwacja 1129
11.( 11.) Grecja 1114
12.( 12.) Anglia 1113
13.( 13.) Rumunia 1088
14.( 14.) Szkocja 990
15.( 15.) Meksyk 982
16.( 16.) Turcja 925
17.( 17.) Kolumbia 907
18.( 18.) Bułgaria 881
19.( 19.) USA 876
20.( 20.) Nigeria 875
21.( 21.) Paragwaj 873
22.( 23.) Polska 862
23.( 22.) Rosja 861
.( 24.) Szwecja 861
25.( 24.) Kamerun 853
Miejsca w rankingu FIFA rywali polskich piłkarzy:
Finały ME-2008: 5. Niemcy, 10. Chorwacja, 94. Austria
Piłkarska reprezentacja Polski nie zagra towarzyskich meczów z Holandią i Argentyną, ale z Finlandią i z Czechami. 14 maja, przed Euro 2008, kadra pojedzie na 10 dni na zgrupowanie do Niemiec - pisze "Gazeta Wyborcza".
Trwają negocjacje w sprawie rywala Polski w drugim i ostatnim wiosennym terminie UEFA - czyli 26 marca. Na pewno nie będą to Holendrzy, którzy wszystkie terminy mają już pozajmowane. 31 maja w Polsce (nie wiadomo jeszcze, w którym mieście) kadra zagra mecz "pożegnalny". Beenhakker chciałby grać z zespołem, który stylem pasuje do Niemców, Austriaków i Chorwatów, czyli grupowych rywali Polaków.
W grę wchodzą m.in. Szwajcarzy, Grecy albo Irlandczycy. Ostateczne decyzje zapadną na przełomie roku. Niewykluczone, że przed samymi finałami, już w Austrii, Polska zagra jeszcze dwa kolejne mecze towarzyskie.
Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2832 Piwa: 1/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2007-12-21, 18:33
Po półrocznej przerwie do sztabu trenerskiego powrócił Dariusz Dziekanowski, który przebywał na zwolnieniu lekarskim!
Adrianek napisał/a:
31 maja w Polsce (nie wiadomo jeszcze, w którym mieście) kadra zagra mecz "pożegnalny". Beenhakker chciałby grać z zespołem, który stylem pasuje do Niemców,
Chyba będzie to Dania z tego co się orientuję! Dobry rywal, bo osttanio regularnie nas leją!
Adrianek napisał/a:
ale z Finlandią i z Czechami.
Finlandia trochę słaba, lepiej mogli grać z Szwajcarią!
Co do sparingów to jeszcze w Austrii chyba mamy dwa zagrać!
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Dziś na onecie widniała wypowiedź Deshampa o Jeleniu i ogolnej postawie polskich pilkarzy...
Cytat:
Miałem okazję oglądać go właśnie dlatego, że komentuję spotkania Ligue 1. To utalentowany zawodnik, który może narobić szumu. Myślę, że polscy piłkarze powinni robić tak jak Jeleń – wyjeżdżać z Polski i szukać doświadczenia we Francji, Włoszech czy Niemczech. Muszą uczyć się innej piłki, zyskać inną mentalność i codzienny profesjonalizm. A potem, kiedy wrócą do waszej reprezentacji, będą grać znacznie lepiej. Macie kilku utalentowanych zawodników, ale brak wam odpowiedniej mentalności - powiedział Deschamps.
I znów padły słowa o tym że jak polacy wyjeżdzaja za granice to brak im profesjonalizmu i sily psychicznej. Oczywiscie Deshamp tak doslownie tego nie powiedzial ale mozna to wydedukowac.
i ma racje w pełnie go popieram ale co do Jelenia to troch obniżył loty po ostatnim sezonie myślałem,że w tym sezonie będzie jednym z lepszych zawodników i przejdzie do lepszego klubu ale się pomyliłem
Nom cos z tym jest bo ja tez o tym slyszalem. Ale on mial chyba problemy rowniez z wymowa w naszym ojczystym jezyku... Przynajmniej jak go zawsze sluchalem w przerwie miedzy meczami czy jak sie wypowiadal po meczu to strasznie seplenil, moze to tez ma jakis wplyw na nauke jezyka.
Ja zmienię trochę temat ;]
Ostatnio się mówi że Dariusz Dziekanowski ma wrócić do Polskiej Kadry i ma być w sztabie Leo.Podobno sam Beenhakker chce go za wszelką cenę.
Dziś poznaliśmy pierwsze powołania Benhakkera,na zgrupowanie kadry, które rozpocznie się 28 stycznia na Cyprze. 2 lutego zostanie rozegrany mecz z Finlandią z piłkarzami OE w składzie, a cztery dni później z Czechami już w najmocniejszym.
Na liście powołanych znaleźli się piłkarze:
Wisła Kraków: Mariusz Pawełek, Marek Zieńczuk, Adam Kokoszka, Paweł Brożek, Piotr Brożek i Dariusz Dudka.
Zagłębie Lubin: Michał Goliński, Grzegorz Bartczak i Wojciech Łobodziński.
Legia Warszawa: Kamil Grosicki i Jakub Wawrzyniak
Korona Kielce: Marcin Kuś
Górnik Zabrze: Tomasz Zahorski, Mariusz Pawelec i Michał Pazdan
PGE Bełchatów: Łukasz Garguła i Dawid Nowak.
Mnie ciekawi nieobecność Murawskiego. Na mnie zrobił niesamowite wrażenie. Odpowiedzi na brak jego nazwiska są dwie: Albo Leo go jeszcze powoła, albo Murawski już się wpisał na stałe do kadry :). Co sądzicie o innych powołaniach? O Zieńczuku, którego cała Polska chciała do Kadry? A może macie jeszcze jakieś inne typy zawodników?
Sądze że Muraw poprostu na stałe wprowadził się do składu.Dobry mecz z Belgią i Serbią.Cieszę się że widzę tam nazwiska Nowaka i Kusia.Obaj przydadzą nam się w przyszłosci zwłaszcza Kuś bo nie mamy obrońców :P Dziwi mnie powołanie Grosickiego.Nie trenował on sporo a i tak został powołany.Jestem ciekaw czy w kadrze znajdzie się Kosa po tym jak musi szukać klubu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum