Zaproszone osoby: 6
Sport: aaa
Praca/Szkoła: Własna działalność Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2538 Piwa: 2/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2009-06-09, 18:22 Bunyodkor Taszkient
Klub
* Pełna nazwa: Bunyodkor Taszkent
* Data założenia: 6 lipca 2005
* Barwy: niebiesko-czarne.
Stadion
* Nazwa: Markaziy Harbiy Sportklubi
* Adres: 81 Chopan-ata, Taszkent, Uzbekistan
* otwarty: 1986
* pojemność: 16 tys.
* oświetlenie: 1200 luksów
* wymiary boiska: 109 x 71 m
Sukcesy
* mistrzostwo kraju Olij Ligi - 2008
* Puchar Uzbekistanu - 2008
* awans do Olij Ligi - 2006
* 2.miejsce w Olij Lidze - 2007
* start w Azjatyckiej Lidze Mistrzów - 2008 (trwa)
Załozyłem temacik o tym zespole, bo to sprawa dość ciekawa. Najpierw zatrudnili Rivaldo dając mu 2 letni kontrakt za 14 mln $, brazylijczyk chyba w tym sezonie zagrał 5 meczy i strzelił 3 gole, ale nie jestem pewien.
Co ciekawe teraz udało im się zatrudnić na stanowisku treneiro Luisa Scoalriego, ktory podpisał 18 miesięczny kontrakt i ma pomóc w obronie mistrzowskiego tytulu oraz zawojowaniu azjatyckiej ligi mistrzów.
Z innych zawodników ciekawych w kadrze jest José Luis Villanueva (ur. 5 listopada 1981 w Santiago de Chile), który ma na koncie 4 mecze w reprezentacji Chile i stoper z Brazylii Luizao, ale na jego temat nic nie udało mi się znaleść. Reszta zespołu to sami Uzbecy + jeden gracz z Turkmenistanu. Ciekawe jak dalej potoczą się losy zespołu z petro dolarami w kieszeni.
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Ostatnio głośno było, że chcą zatrudnić Mohammeda Kallona, ale troszkę się spóźnili i ten poszedł do ligi chińskiej do zespołu Shaanxi. Kallon ostatni rok odbudowywał formę w zespole, którego jest właścicielem Kallon FC Freetown.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum