TABELA GRUPY 2pkt
1. Korea Płn. 7-4 10pkt
2. Korea Płd. 8-3 8pkt
3. Arabia Saudyjska 5-6 7pkt
4. Iran 6-6 6pkt
5. ZEA 4-11 1pkt
Tak jak można było się spodziewać że w pierwszej grupie dominować Japonia i Australia tak i się dzieje. Pozostali "czteropunktowcy" nie mają raczej szans by rywalizować z tymi drużynami. W drugiej grupie rywalizacja jest już dość duża i raczej będzie trwać do końca, także nie odważę się postawić kto z niej awansuje.
Wysłany: 2009-06-07, 09:26
Znamy już Troje finalistów z tej grupy
Pierwsza Awans zapewniła sobie Japonia, parę godzin później dołączyły do niej Australia oraz Korea płd. O ostatnie wolne miejsce walczą Korea płn. z Arabią Saudyjską. Może być naprawdę ciekawie jeśli Ci Koreańczycy którzy są wyżej od tych co są poniżej awansują do turnieju. Poza tym eliminacje miały kilka większych lub mniejszych niespodzianek. Spektakularne klęski Iraku czy Chin na pewno należy do nich zaliczyć + Słabą, bardzo słabą postawę Iranu.
_________________ "If it works on PS3 it'll work on 360. [Developing] is harder on PS3. 360 is like a dumb PC." - Shaun Himmerick,Midway Games
Moja Kolekcja gier i konsol
Oglądałem wczoraj mecz pomiędzy Koreą Północną i Iranem. Całkiem fajne widowisko, jedynie realizator nie nadążał za akcją. Dużo strzałów z dystansu, parady ze strony obu bramkarzy. Jedynie bramek zabrakło, ale mimo wszystko ciekawie się oglądało to spotkanie. Ciekawie by było, gdyby Koreańczycy z północy faktycznie zakwalifikowali się do Mundialu.
Eliminacje w strefie azjatyckiej zakończyły się małą niespodzianką jak dla mnie. Dlatego że Korea Płn wywalczyła awans na przyszłoroczne Mistrzostwa. A zrobiła to po raz drugi w historii. Obok nich na mundial w RPA pojadą Australia, Japonia, Korea Płd. (czyli bez niespodzianek). Z Azji może jeszcze pojechać Bahrajn lub Arabia Saud. ale zwycięzca tego meczu musi się zmierzyć z Nową Zelandią (która wygrała elominacje w strefie Oceanii). Osobiście uważam że awansuje Arabia ponieważ Bahrajn to słaba reprezentacja a Nowa Zelandia to jeszcze bardziej.
Ja bym Bahrajnu i Nowej Zelandii nie skreślał, a przynajmniej Nowej Zelandii. Widziałem jak grali w Pucharze Konfederacji... Nie zachwycali jakimiś podaniami na poziomie Ligi Mistrzów, ale grali całkiem, całkiem.
Bahrajn ma najmniejsze szanse z tej trójki. Faktycznie jest to bardzo słaby zespół, ale gdyby grali z Polską to u bukmachera dałbym na Bahrajn. :):):):)
Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2009-06-22, 08:27
Dziwi mnie to, Korea Północna wywalczyła sobie awans. Jakby nie było, to Arabia Saudyjska jest dużo lepszym zespołem, z większym doświadczeniem i to oni dla mnie byli faworytem do awansu, zwłaszcza że grali decydujący mecz u siebie. No, ale cóż. Koreańczycy przynajmniej nie zostaną rozstrzelani, albo wychłostani...
Bahrajn słaby? Widzę, że nie doceniacie niektórych ekip.
A Korea Północna to rzeczywiście spora niespodzianka. Już za kilkanaście lat mogą być potęgą piłkarską. W końcu oni chcą być najlepsi we wszystkim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum