Lordi Nowy
Wysłany: 2009-10-14, 22:54 TURNIEJ POCIESZENIA zróbmy sobie własne MŚ
TURNIEJ POCIESZENIA
Wadomo już, że Polacy nie zagrają w Mistrzostwach Świata, jednak sport jest dla kibiców a kibice chcą oglądać mecze. WAżne jest to, że nie tylko my tam nie jedziemy, dlatego warto byłoby zorganizować drugi turniej, dla drużyn które także nie wywalczyły awansu do RPA! Pamiętajmy, że w MŚ nie zagrają też Czesi, Belgowie, Turcy, a nawet Szwedzi! Zaprośmy te i inne reprezentacje, które także nie dostały się na MŚ i zróbmy wreszcie coś dla kibiców, coś co każdy kibic chętnie obejży! Dlatego podpisujcie się pod tym pomysłem, bo tylko tak ktoś może go zobaczyć i zainteresować się stworzeniem takiego turnieju!!!
Inicjatywa owszem ciekawa, ale nie realna. Zbiera się na to parę czynników. Niby kiedy miałby się rozegrać ten turniej? Praktycznie do maja rozgrywanych jest większość europejskich lig. Żadna z poważnych drużyn nie puści swojego piłkarza na jakieś towarzyskie rozgrywki w ostatnim stadium sezonu. Może i jest wolny termin podczas mundialu w RPA, ale nie widzę tego w jasnych barwach. Mimo wszystko zainteresowanie było by znikome. Kibice, eksperci i cały futbolowy świat będzie skupiony na Południowej Afryce. Stacje nie będą skłonne do wykupienia praw transmisji, a najwięksi sponsorzy po prostu to "oleją". Do tego dochodzą trudne sytuacje w poszczególnych reprezentacjach/związkach.
Wysłany: 2009-10-17, 09:19
Wiem, ze jest to mało realne, ale jeśli się swojego pomysłu nikomu nie przekaże, to napewno nikt go nie podchwyci, a tak to są jakies szanse.
Co to terminu, to niekoniecznie wtrakcie mundialu, a bezpośrednio przed nim, lub po nim. A co do zainteresowania, to chyba mecz Szwecja - Czechy na takim turnieju byłby ciekawszy niż Honduras - Słowacja, czy Korea Południowa - Szwajcaria na MŚ. Warto też wspomieć, że do RPA nie pojedzie na 100% jedna z tych drużyn: Rosja, Grecja, Francja, Ukraina, Portugalia. Więc jeśli termin byłby dobrze dobrany, a dobre reprezentacje byłyby chętne to myślę że ze sponsorami też niebyłoby problemu.
Praca/Szkoła: pierdzę w stołek
Wiek: 100 Dołączył: 25 Kwi 2008 Posty: 680 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Beetland
Wysłany: 2009-10-17, 16:06
Tak, na pewno jakaś ważna osobistość wejdzie na forumsportowe.com.pl i zorganizuje taki turniej.
Obudź się! Póki PZPN jest w takim składzie, nie ma szans na cokolwiek.
Lordi Nowy
Wysłany: 2009-10-19, 14:48
Kritiker napisał/a:
Obudź się! Póki PZPN jest w takim składzie, nie ma szans na cokolwiek
Boniek w PZPN nie jest a myślę, że miałby większy wspływ na FIFA i bardziej by pomógł coś takiego zrobić.
Tu PZPN nie ma nic do rzeczy, bo to jest pisane tu w kategori planów, marzeń, snucia domysłów, o tym jakie życiemogłoby być piękne, gdybym był prezesem FIFA...
A kto na tym turnieju musiałby grać, żebyśmy nie zajęli ostatniego miejsa? San Marino, Wyspy Owcze, Armenia (a przepraszam, przecież zainkasowali w Erewaniu 3 punkty)
Wysłany: 2009-12-30, 20:22
Myślę,że jeśli Boniek rządził by PZPN i na pewno mielibyśmy wpływ w FIFA :D (zna się z Platinim),a po za tym zna nie tylko Polski i to też może się przydać:)
A ten turniej nawet fajny pomysł,bo Polsce są potrzebne mecze szczególnie teraz w budowie reprezentacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum