Kibice zobaczą na żywo wszystkie mecze mistrzostw Europy w 2012 r. w odkodowanych kanałach TVP. Stacja pokonała w przetargu Polsat i pośredników.
Według nieoficjalnych informacji TVP zapłaciła UEFA ponad 80 mln zł, czyli ok. 19 mln euro, o 4 mln euro więcej niż Polsat za transmisje z Euro 2008.- Gwarantujemy, że wszystkie 31 meczów będzie w odkodowanych TVP 1 i TVP 2. Nawet ostatnie spotkania grupowe, które są rozgrywane równolegle, będą w "Jedynce" i "Dwójce". Każdy wybierze, co woli oglądać - obiecuje Robert Korzeniowski, szef sportu w TVP.
Stacja kupiła od UEFA pełen pakiet. Poza relacjami na żywo pokaże Euro w internecie, bramki w telefonach komórkowych. Ma wyłączność na programy poprzedzające same mistrzostwa z oficjalnym logo UEFA. - Antena TVP Info zmieni się w kanał poświęcony wyłącznie Euro, będą też relacje w kanale TVP HD, a w TVP Sport mnóstwo magazynów, skróty, powtórki - wyliczał Korzeniowski.
No no, tyle krytyki na ten nowy zarzą TVP, niby sport nie ma być już misyjny, a tu proszę, wykosili konkurencje i teraz 3 najblisze wielkie imprezy będize można obejrzeć w TVP(tak Mundial w RPA i Brazylii też).
No i dobrze, może w końcu ktoś zaczął myślec w tej całej TVP, bo musieli zapłacic więcej niż Polsat, jeśli przyjęli ich ofertę. Chociaz z drugiej strony nie wiem czy się cieszyc...a mianowicie z powodu komentatorów. Jeśli miałbym wybierac między Szpakowskim a Borkiem, to chyba wiadomo, jakiego wyboru bym dokonał. Borek i Kołtoń są spoko. Do tego Iwanow, Pełka i Włodarczyk... Dobra ekipa. No ale co tam, najważniejsze jednak jest to, co się na boisku dzieje, a nie to, co kto mówi podczas meczu
Wielka szkoda, że tak wielkie imprezy będą TVP. Po pierwsze większość spotkań będzie w TVP Sport do którego dostęp ma niezbyt wielka ilość osób. Po drugie żałośni komentatorzy. Oprócz Szpakowskiego nikogo kompletnie na poziomie nie ma na chwilę obecną. Tragedia po prostu jak dla mnie. W Polsacie się przynajmniej oglądało te wszystkie studia, które kapitalnie były prowadzone, a komentarze spotkań prowadzone przez fachowców w tej dziedzinie. Żałuję bardzo, że Polsat tak dał du**, ale cóż zrobić.
_________________ "A co w tym pięknego? Poświęcenie, który każdy z nas wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - nie za pieniądze, nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których nigdy się nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów którzy staną murem. Każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... a pamięć pozostanie na zawsze!"
Wysłany: 2009-04-03, 23:52
Maciejek napisał/a:
Po pierwsze większość spotkań będzie w TVP Sport
Co ty opowiadasz?
Maciejek napisał/a:
Po drugie żałośni komentatorzy. Oprócz Szpakowskiego nikogo kompletnie na poziomie nie ma na chwilę obecną. Tragedia po prostu jak dla mnie.
Poza Szpakiem, który przynajmniej potrafi stworzyć atmosferę jest jeszcze Zawacki, który nieźle sobie radzi jako komentator. Gorzej już z takimi spikerami jak Iwański czy Jońca... Ale do Euro jeszcze trochę czasu jest, może TVP znajdzie kogoś innego (w co wątpię).
Mnie bardziej martwi studio. Polsat świetnie zorganizował przedmeczowe analizy i pogawędki, czuło się atmosferę jeszcze przed spotkaniem. Brednie wygadywane przez Gmocha, utarte slogany Engela i Piechniczka jakoś nie bardzo mi się uśmiechają. Pewnie zaproszą jeszcze Wołka i Maternę do kompletu.
Że jak? Wszystkie mecze będą dostępne na TVP1 i TVP2.
Ogólnie kicha, że TVP będzie transmitować EURO 2012. Liczyłem na to, że Polsat otrzyma prawa transmisyjne i znów zorganizuje tak kapitalnie wszystko jak podczas Euro08. Bardzo fajne studio, fajni gości, szczególnie Boniek i Kowal, narobili mi apetytu. Teraz jesteśmy jednak skazani na wysłuchiwanie Gmocha, Engela, duetu Sz-Sz czy jakiegoś tam Patyry. Nóż się w kieszeni normalnie otwiera, ale co zrobić
Jeśli miałbym wybierac między Szpakowskim a Borkiem, to chyba wiadomo
Szpaka strasznie nie lubiłem kiedyś za nieustanne przekręcanie,ale ostatnio zamiast mnie irytowac wzbudza ironiczny uśmiech, ale emocji w Polsce to tak oddać jak Szpaku, Szaran czy Zimoch to niepotrafi żaden Borek ani inny tam Twarowski :)
Z resztą to nie wiadomo czy on jeszcze będzie komentował czy wcześniej zawału nie dostanie...
Już ja to widze jak wszystkie mecze w TVP1 i TVP2 będę. Chciałbym w to wierzyć. Chociaż w sumie, to są tylko dwa mecze dziennie. Godzina 18 i 20:45, więc może jednak. Natomiast mecze MŚ na pewno nie będą pokazywane wszystkie. TVP Sport będzie większość spotkań transmitowała. TVP 1 czy TVP2 to pewnie mecze Polaków, rywali w grupie bądź jakieś hitowe mecze.
_________________ "A co w tym pięknego? Poświęcenie, który każdy z nas wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - nie za pieniądze, nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których nigdy się nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów którzy staną murem. Każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... a pamięć pozostanie na zawsze!"
Euro2012 jest w TVP?? .Już widzę jak komentuje Szpakowski i Szaranowicz a Jacek Gmoch "szaleje" na plazmie a tak na serio to cieszę się że prawa do Euro ma Publiczna telewizja bo to co komentują na Polsacie to parodia cały ten Iwanow Kołtoń to średniacy są tylko Borek trzyma poziom ,chętnie bym zobaczył w akcji Twarowskiego gościu jest niesamowity , tak samo Wolski też jest dobry komentator ogólnie ci komentatorzy z C+ są spoko
_________________ Rozrywki jaskiniowców były proste: mężczyzna zabija coś do jedzenia, kobieta gotuje, wielki pterodaktyl goni kobietę, kobieta wpada w błoto... To były czasy! - Al Bundy
Wallflower Gwiazda
Euro 2012 w TVP. Dla mnie znaczy to mniej więcej tyle, że nie obejrzę żadnego studia meczowego, a spotkania będę oglądał raczej bez głosu. O ile Dariusza Szpakowskiego polubiłem, to na sam widok całej reszty pseudokomentatorów, niby ekspertów i rzekomych dziennikarzy sportowych, zaczyna mnie mdlić. Są żenujący w swojej amatorszczyźnie i nawet nie zdają sobie z tego sprawy. Przoduje im Maciej Iwański, człowiek, dzięki któremu pojąłem, że nie każdemu powinno przysługiwać prawo głosu. Wiele razy rozpisywałem się na jego temat na Forum sportowe, chyba oszczędzę sobie teraz nerwów. Reszta wcale nie jest wiele lepsza, dlatego jestem zawiedziony takim losem Euro...
_________________ mati to ch**, zablokował mi możliwość pisania w sb
Jeśli chodzi o poziom relacji i całą otoczkę związaną z imprezą, to Polsat zawiesił poprzeczkę bardzo wysoko. TVP może mieć spory problem z osiągnięciem takich efektów. Jednak Polsat to telewizja komercyjna, która znów straszyłaby, że tylko dzięki dekoderowi obejrzy się na żywo wszystkie spotkania, studia przed- i pomeczowe oraz analizy. A jakiś miesiąc przed imprezą okaże się, że wszystko będzie można oglądać w Polsacie otwartym.
Ze strony TVP takich zagrywek nie można się obawiać, gdyż jest to mimo swoich wad telewizja publiczna i społeczeństwo może wywrzeć presję na zarządzie TVP.
Co do komentatorów, to rzeczywiście przyjemniej słucha się Pełki, Włodarczyka, Borka czy Kołtonia, niż Jasiny, Iwańskiego czy Krzoski. Jednak goście zapraszani przez Polsat do studia bardziej przypominali ludzi bawiących się i wypoczywających w dobrym towarzystwie niż ekspertów.
Wallflower Gwiazda
Jednak goście zapraszani przez Polsat do studia bardziej przypominali ludzi bawiących się i wypoczywających w dobrym towarzystwie niż ekspertów.
Wskaż mi choć jednego eksperta z prawdziwego zdarzenia w TVP...
W Polsce słowo 'ekspert' jest nadużywane. Nie twierdzę, że TVP ma lepszych, ale już sam poziom wypowiedzi Hajty, Świra czy Koźmińskiego odbiega od Engela czy Szczepłka. Ich bełkot, ciągłe zacięcia, żarty na słabym poziomie odwracają uwagę od treści, którą chcą przekazać.
A co wy od Gmocha chcecie tworzy ze Szpakiem i Szczęsnym cały folklor piłki na TVP.
Wszystkich kiedyś nie znosiłem, ale ich trzeba dystansem :D
Szpak te wspomniane już pomyłki, analiza Gmocha to już rzecz tak kultowa :D a jakby się bardziej przysłuchac to nawet czasem z sensem gada :) I te cięte docinki Szczęsnego czasem śmieszne czasem żałosne, że tez śmieszne :D Z dwóch komentatorów na poziomie , do studia wybrać ze 3 fajnych gości i może być nieźle. Jeszcze zacznijcie mi mówić, że na Euro w Polsacie Swierczewski ( z głosem kastrata) i Tomek "obiektywny" Hajto byli super ekspertami ..
W TVP nawet lubię nawet jeszcze tego młodego redaktora co w "szybkiej piłce" bywa zapomniałem jak się zwie ;)
no raczej , "Świr" takie farmazony opowiadał że można by z tego ułożyć fajny filmik , a Hajto boski "Gianni" robił za Guru obrońców a sam nie jest lepszy od naszych ligowych kopaczy , ja wolę sobie na publicznej pooglądać Pana Jacka i te jego kultowe analizy chociaż nie chciałbym oglądać Pana "wszystko wiedzący " Maciej Szczęsny ale i tak TVP jest lepsza w tym elemencie że nie trzeba mieć dekoderu a ten redaktor prowadzący szybką piłkę to Rafał Patyra jest:)
_________________ Rozrywki jaskiniowców były proste: mężczyzna zabija coś do jedzenia, kobieta gotuje, wielki pterodaktyl goni kobietę, kobieta wpada w błoto... To były czasy! - Al Bundy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum