Na jakim stadionie rozpocznie sie euro 2012?? Jest wiele propozycjii.Na Błoniach,na stadionie który ma powstać na stadionie 1000-lecia,W jakiś innych 3 miejscach w Warszawie a nawet w Chorzowie.
No nadal jest ;] przynajmniej ma taki napis :D To fakt że to magiczny stadion.Często tam jeżdze na mecze więc wiem.Wygryaliśmy tam z najlepszymi i tam zdobywaliśmy awans do MS w Korei i Japonii,Meksyku czy ME 2008.Jedyny jego problem to to że dookoła stadionu jest żużel jak na większości w polsce chyba stadionów.Chorzów nie ma także hotelów i dróg ;| i piłkarze musialiby przyjeżdzać chyba z Katowic.
Przyklad: nie pamietam dokladnie kto z kim gral ale bylo to o awans do MS w Niemczech gdzie trenerem byl Janas. On woli rozegrac mecz na stadionie gdzies w Warszawie (albo to byla bydgoszcz? ) ktory pomiesci z bieda 15.000 kibicow. Chorzowski "gigant" pomiesci dobre 40.000. Dlaczego nie rozegrano meczu na slaskim.?
Druga sprawa. Mecz Polska Kolumbia chyba gdzie to Kuszczak przepuscil tego gola z ponad polowy. (mecz w chorzowie) Pozniej wypowiedz Janasa "Kibice nie byli naszym 12 zawodnikiem i to przyczynilo sie do porazki" A co maja kibice do efektu meczu. Wtedy nasze orly graly faaaaaaatalnie. Jeszcze inna wypowiedzia kogos tam bylo, cytuje mniej wiecej "Slaski stadion zle wplywa na polskich pilkarzy" A idź pan w ........
Stadion slaski powinien być wlączony jako stadion rozgrywek ME2012 (bo jako jedyny narazie stoi na gruncie a nie w planach) ba powinno byc na nim rozpoczecie!!!
To moje zdanie.
Troche sie rozpisalem
_________________ "kiedy ludzie mówią tak, politycy mówią nie
kiedy cierpi cały kraj wtedy rząd odwraca się
gdzie sprawiedliwość jest? to jest moje pytanie
czemu obok siebie stoi kościół, burdel, więzienie?"
Co do tego incydentu kibiców w meczu z Kolumbią to była hańba naszych grajków jak i kibiców.Osobiscie byłem na tym meczu ale to było chamskie że zaczeli gwizdać i wyzywać naszych.Lecz nie można zapomnieć o fantastycznych widowiskach z Portugalią,Anglią,Belgią,Danią i wielu innych.Wszystkie te mecze wygrywali na tym stadionie Polacy.
Ja osobiście uważam że mecz otwarcia powinien byc rozegrany w Warszawie, bo to wkońcu nasza stolica i ma chyba najlepszy dojazd i infrastrukturę. Ale co do Chorzowa to uważam że powinne być na nim rozgrywane mecze. Noi zastąpić mógł by chyba tylko Wrocław (ciężko by było, bo z tego co wiem to on prowadzi wśród wszystkich innych miast z pracami i udokumentowaniem).
Apropos: Kilka dni temu gdzieś czytałem, że stadion narodowy ma powstać w niecce stadionu dziesięcolecia a nie na błoniach, bo te badania i odwierty dobrze rokują. A oficjalna wiadomość ma paść w ciągu najbliższego tygodnia... Więc chyba Chorzów traci szanse na mecz otwarcia.
Niestety muszę cię zmartwić i otwarcie Euro 2012 nastąpi w Warszawie, bo tak to zostało zgłoszone. I po za tym to będzie nasz jedyny stadion nadający się do tego...
Wysłany: 2008-03-20, 10:18
Adrianek napisał/a:
a osobiście uważam że mecz otwarcia powinien byc rozegrany w Warszawie,
po co w tym "mieście" budować stadion na ponad 50 tyś jak tam nikt na mecze nie chodzi szkoda kasy na marnych kibiców którzy są podobno "najlepsi" poprostu wstyd EURO 2012 NIE dla warszawy odebrać warszawie EURO bo tam nikt na mecze nie będzie chodził
_________________ Marze...By Drogowskazy Zawsze Były Na Mych Drogach..Marze... Cisza...
Wachas ma rację tam jest fatalna atmosfera, a kibice ciągle protestują przeciw swojej głupocie. WaWa ma sie czego wstydzić i nie budować im stadionu bo zrobią z niego targowisko.
_________________ There's only one Ronaldo,Cristiano Ronaldo
Madeca nie przesadzaj dają pieniądze na funkcjonowanie klubu, budują stadion, a to że banda opryszczków nie może żądzić klubem to już coś im nie pasuje. To jest chore!
_________________ There's only one Ronaldo,Cristiano Ronaldo
Co do stadionu to miasto dało większość jeżeli niewszystkie fundusze.Robią sobie graffiti na trybunie o ich najwięszkym rywalu w mieście dla telewizji.Co do tranferów to narazie porażka i wolą np wziąść po sezonie za grosze Bieniuka zamaist walczyć o Astiza.Nie widzę to ani jednego powodu aby żyć z nimi w zgodzie.
Mecz otwarcia powinien być w Warszawie, a takie tłumaczenie, że nie będzie tam atmosfery, bo kibice Legii walczą z ITI jest troche nie na miejscu. W jakim celu niby kibice Legii mieliby protestować na meczu reprezentacji, no i przecież na mecze kadry będą jeździli też kibice z okolic i całej Polski, więc atmosfera będzie o to sie nawet nie trzeba martwić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum