Wysłany: 2009-05-13, 19:05
Kanar napisał/a:
A ja uważam, że Chorzów i Kraków powinny organizować mistrzostwa. Chorzów to przecież miejsce, które jest magiczne, ileż to razy nasza reprezentacja tam wygrywała np. z Portugalią.
Co to interesuje UEFA? Co mieliby robić tam kibice poza oglądaniem meczów? Zwiedzanie kopalni? Dobry wizerunek dla Polski, miasto, które się sypie
Kanar napisał/a:
jest nasz aktualny stadion narodowy
Bo jest największy...
Kanar napisał/a:
Natomiast Kraków to piękne miasto i na pewno daliby sobie radę z mistrzostwami.
Tu się zgodzę.
Aga napisał/a:
Nie orientuję się za bardzo jak tam z komunikacją, ale wydaje mi się, że jest to tak rozpoznawalne i piękne miasto, że również zasługuje na Euro.
To kto dla Ciebie nie zasługuje?
Aga napisał/a:
Poznań ma doświadczenie w organizacji dużych wydarzeń.
Na przykład?
Poza tym w miejsce Poznania wg mnie powinien wskoczyć Kraków. Co takiego Poznań może dać poza oglądaniem meczów? Kraków jest pięknym miastem, gdzie jest masa miejsc do zwiedzenia
To się okaże kto nie zasługuje. Uważam, że trochę szkoda Krakowa. No, ale jakoś średnio trafiają do mnie argumenty, że jest "masa miejsc do zwiedzania" i dlatego Kraków powinien zastąpić Poznań.
Kibice nie jadą tylko pozwiedzać, ich głównym celem będzie mecz i będą chcieli go zobaczyć w jak najlepszych warunkach. A poza tym w Poznaniu jest co robić, gwarantuję a samą urodą Kraków nie wygra.
Jakie doświadczenia? Konferencja klimatyczna, Mistrzostwa Europy U-19, czy chociażby w tym roku odbędzie się Europejskie Spotkanie Młodych.
Może ze sportem nie ma wiele wspólnego, ale liczy się czy miasto wie co zrobić z tysiącami ludzi.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu za co mógłbyś umrzeć."
"Racing, competing is in my blood, it`s part of me, it's part of my life" A. Senna.
Wysłany: 2009-05-13, 22:10
McLovin napisał/a:
Moim zdaniem Kraków powinine zastąpić Gdańsk. Tam zamiast stadionu jest pole :(.
Stadion w Gdańsku się już buduje... Może zamiast Wrocławia co? Albo Warszawy, bo tam też stadionu nie ma... Kij, że stolica My mamy to, czego Wy nie macie. W upalne lato po lub przed meczem kibice będą mogli się wykąpać w morzu, a nie schlorowanym basenie :D
taa, bo Bałtyk jest gorący niczym Morze Śródziemne i oczywiście strasznieczysty jest. A i tak pewni Związkowcy będa protestować i po Euro :(
Oskar_LG napisał/a:
Albo Warszawy, bo tam też stadionu nie ma... Kij, że stolica
Imo dobry pomysł. Życie w jakiejkolwiek stolicy jest przerąbae. W Waiwe to i tak pewnie tragedia zważywszy na klasę polityczną... Euro to będzie tam horror w komunikacji. Lepiej wypromować inne polskie miasto.
Oskar_LG napisał/a:
Stadion w Gdańsku się już buduje... Może zamiast Wrocławia co? Albo Warszawy, bo tam też stadionu nie ma
Nie mów, że wziąłeś to co napisałem w ostatnim zdaniu na poważnie?
Tak wogóle to wypadało by się cieszyć z organizacji Euro, a nie narzekać, że "u mnie" nie będzie.
Wysłany: 2009-05-13, 22:21
Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym Krakowem, bo jestem z deka nie w temacie. Od początku byli wpisani na listę rezerwową (wraz z Chorzowem), więc dlaczego teraz tak płaczą?
Strasznie denerwują mnie polscy działacze a szczególnie dziennikarze, którzy cały czas sugerują, że Ukraina może stracić jakieś miasto kosztem polskiego (w sensie, że nie będzie symetrycznego podziału). Wszyscy zapomnieli, że bez Ukrainy nikt o zdrowych zmysłach nie powierzyłby nam organizacji tej imprezy (i odwrotnie)...
Ostatnio zmieniony przez Annihilator 2009-05-13, 22:24, w całości zmieniany 1 raz
Jednak w upalny dzień warto wybrać się na plażę. Mimo, że jest brudny, to jednak nie do takiego stopnia, żeby nie można się było wykąpać :P
w czerwcu i tak będzie piździeć ta woda :P
Annihilator napisał/a:
A co, Euro jutro jest? Teraz jest pole, w 2010 będzie stadion, więc o czym pi***olisz?
w 2010 tylko Poznań ma być ukończony ;] do tego, nie pisałem tego poważnie.
Annihilator napisał/a:
Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym Krakowem, bo jestem z deka nie w temacie. Od początku byli wpisani na listę rezerwową (wraz z Chorzowem), więc dlaczego teraz tak płaczą?
Też mnie to dziwi, ale to UEFA namieszała w raportach, że niby najlepiej przygotowani, że nie wyobrażają sobie Euro bez nich, a tu zonk. Prezio Krakowa twierdzi, że to decyzja polityzna (Schetyna = Wrocłąw, Tusk = Gdańsk)...
Annihilator napisał/a:
Strasznie denerwują mnie polscy działacze a szczególnie dziennikarze, którzy cały czas sugerują, że Ukraina może stracić jakieś miasto kosztem polskiego (w sensie, że nie będzie symetrycznego podziału). Wszyscy zapomnieli, że bez Ukrainy nikt o zdrowych zmysłach nie powierzyłby nam organizacji tej imprezy (i odwrotnie)...
Mam tak samo. Drzewiecki eż tak dziś powiedział... Choć i tak możemy mieć przewage, zważywszy na historię Lwowa ;)
Media jak to media na robily szumu i nadzieji tamtym miastą.Tak jak mówisz od bardzo dawna wiadomo było że są to tylko miasta rezerwowe .Wszystko zaczeło sie od tego jak nasi dziennikarze kopali dołki pod ukraińskimi miastami ,zaczeli wylicać ile to miast z naszego kraju będzie organizowało mecze to uwierzyli ,że naprawde UEFA przyzna im EURO 2012.Zresztą nie fair bylo ze strony Polaków czekanie na potknięcie miast ukraińskich i odebrania ktoremuś z nich organizacji
Dla mnie najładniejszym stadionem w przyszłości może być stadion w Poznaniu i Gdańsku. Podoba mi się nazwa Gdańskiego stadionu "Baltic Arena" a ogólnie projekt jest podobny do stadionu w Monachium "Allianz Arena".
Wysłany: 2009-07-05, 16:07
Wątpię że stadiony powstaną na czas . A wy jak sądzicie?
uzasadniaj swoje wypowiedzi. Pisz bardziej konkretniej inaczej bedzie ost/administracja
]uzasadniaj swoje wypowiedzi.
Ja w przeciwieństwie do ciebie jednak uwazam że zdażymyz EURO. W ostatnim czsie zrobilismy naprawde duże postepy. Stadiony w Warszawie Gdańsku są już budowane
budowa stadionu we Wrocławiu także się zaczęła wiec czemu mielibysmy nie zdązyc??
nasi politycy wzieli się co sie rzadko zdarza w garsc i naprawde zaangazowali sie w EURO bo jest to dla Polski ogromna szansa.
Mam pytania jak myslicie czy Ukraina zorganizuje razem z nami EURO czy tylko na stadionie w Kijowie będą rozgrywane mecze a dodatkowe dwa stadiony będa w Niemczech???
Czekam na wyczerpujace odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez DaMiAn 2009-07-09, 10:53, w całości zmieniany 1 raz
kublinski Junior
Wiek: 18 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 116 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-08, 22:24
Z tą Ukrainą, to może być naprawde różnie. Tak naprawde nie znamy realnych warunków jakie tam panują. Każde doniesienie jest modyfikowane na inny sposób i nie można jednoznacznie powiedzieć co tam się dzieje. Raz słyszymy, że rząd nie daje pieniędzy, a raz że daje. Widać tam także wyraźny podtekst polityczny. Główne siły polityczne widzą, że dla ludzi EURO jest bardzo ważne i chcą wykorzystać to do celów czysto wyborczych. Dlatego apeluję o interpretowanie wszystkich doniesień z Ukrainy "na chłodno". Pozatym jest jeszcze za wcześnie na osądzanie czy którakolwiek ze stron nie zdąrzy.
O Polskę jestem raczej spokojny. Prace idą tak jak należy, nie ma zbytnich opóźnień. U mnie w Warszawie robi się drogi, aż miło popatrzeć. O hotele można być spokojnym, przynajmniej w Wawie. Trzeba zdecydowanie poprawić komunikacje między miestami-organizatorami Euro, bo nie jest w tym momencie za dobra.
Wysłany: 2010-07-21, 10:54
Dziwne,że w kraju gdzie siła robocza i materiały budowlane są jeszcze dużo tańsze niż w innych krajach Europy Zachodniej,koszty budowy nowych stadionów powodują,iż włosy jeżą się na głowie kiedy słuchamy i czytamy jakie kosmiczne pieniądze są "wpomowywane" w powstające nowe obiekty. Czyli co,aż tak wielka rozbieżność w kosztach budowy stadionów u nas nastąpiła jak niedawno przeczytałem w Forbsie...przez przypadek?Wolne żarty!!!Jak dla mnie wymusiła ją jakaś inna koncepcja.Czasami wydaje mi się,że o wszystkim decyduje przypadek i agencje PR-owskie.Dzisiaj politycy,prezesi (łącznie z Grzegorzem Lato) są w rękach tych organizacji.To one podsuwają rozwiązania.Hasła do gazet tak aby medialnie się dobrze sprzedać.Jaka z tego będzie korzyść dla nas,to już nikogo nie interesuje.Powstają dziwolągi,które są trudne do zaakceptowania.Np.gdy wybudowano Allianz Arenę w Monachium to PRZYKŁADOWY koszt jednego fotela na stadionie wyniósł około 4 tysiące euro,podobnie na nowym Wembley.A na Stadionie Narodowym w Warszawie będzie kosztował prawie 10 tysięcy euro!!!Śmiech na sali.Nieco tańsze ale tylko nieco koszta jednego fotela na nowych polskich stadionach wyniosą obiekty w Gdańsku,Wrocławiu i na nowo powstającym obiekcie Legii.Spełniający już teraz najwyższe standardy UEFA a po całkowitym zakończeniu budowy będzie w pełni zadaszony i nowoczesny - będzie mógł pomieścić 31 tysięcy fanów.A żeby stadion piłkarski zyskał rozpoznawalność w Europie,najpierw markę musi zdobyć drużyna na nim grająca.Co prawda nie zanosi się na to,żeby nasze rodzime kluby dorównały szybko tym z silniejszych lig,ale jest nadzieja,że pod względem infrastruktury i zaplecza piłkarskiego zbliżymy się chociaż trochę do Europy.Choć tak po prawdzie tak wysokie koszta budowy spowodują prawdziwe trzęsienie ziemii kiedy władze klubowe zaczną podawać ceny karnetów z kosmosu,co może spowodować,że zwykły Wiśniewski czy też Kowalski nie kupi takiego karnetu bo zwyczajnie nie będzie go na niego stać(nie tak dawno podano w jednym z ogólnopolskich tygodników prowizoryczne ceny takiego karnetu na cały sezon którego średni koszt mieści się między 500zł-ulgowy i 700/800zł-normalny).A co się wiąże z tym-wiadomo.Brak wpływów do kasy klubowej to pustki na nowych obiektach,a to spowoduje,że koszta utrzymania takiego stadionu spadną na barki władz miejskich danego miasta.Czyli pójdzie to po NASZEJ podatkowej kieszeni.
_________________ Only Tottenham Hotspur. Zapraszam na mojego bloga-elvadero.blox.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum