Reo-Cooker Nowy
Wysłany: 2008-03-20, 23:13
W meczu półfinałowym Copa del Rey, niespodziewanie drużyna Valencii wygrała z Barceloną 3-2. W dwumeczu 4-3 dla Valencii i podopieczni Franka Rijkaarda odpadają z rozgrywek i mogą jedynie pomarzyć o zdobyciu potrójnej korony...
Bramki:
Valencia:
Ruben Baraja '17
Juan M. Mata '44
Juan M. Mata '73
Valencia w tym sezonie najbardziej koncentruje się właśnie na Copa del Rey, gdyż chce ten pucharz zgarnąc. Cieszę się, że wygrali i wyelimowali Barcelonę! Widac, że Juan Manuel Mata jest w formie, bramek już trochę ustrzelił
Finał będzie Valencia - Getafe? Bo jeśli tak to myśle, że Getafe jest w stanie zdobyć ten puchar, od kiedy weszli do La Liga z sezonu na sezon pokazują coraz większą klasę,
Mecz tak czy siak będzie ciekawy, bo dla obu drużyn to nie tylko trofeum, ale i przepustka do europejskich pucharów w następnym sezonie, więc walka będzie
Zaproszone osoby: 6
Sport: brak
Praca/Szkoła: Agencja Reklamowa Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 2825 Piwa: 1/12 Skąd: Turek, Kaczki City
Wysłany: 2008-04-17, 00:04
Tak jak można się było spodziewać Valencia spokojnie pokonała Getafe 3-1[3 minuty do końca jak skończyłem oglądać...]. Bramki zdobywali: Mata, Alexis, Morienetes i Granero dla Getafe. Cały mecz spokojnie kontrolowała Valencia przebieg wydarzeń i wynik nie był zagrozony bo jeden Granero to zbyt mało aby ograć tak klasowy zespół, nawet jak ten gra bez Vicente, Joaquina czy Maduro. Valencia zagra w PU i tak myslę, że ciekawie się zapowiadają te rozgrywki, bo jak się dołoży do tego Milan, MC i Tottenham to będą fajne meczyki. Nasuwa mi się też taki spostrzeżenie, że szkoda, że nie rozgrywany już jest Puchar Zdobywców Pucharów, bo to były fajne rozgrywki...
_________________ Agencja reklamowa - agmART
Strony internetowe, wydruki, reklama
www.agmart.com.pl
W sprawach dotyczących forum kontakt:
GG 1797499
kom 667 245 397
Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2009-03-30, 18:34
O Ja myślałem, że to temat o Mistrzostwie Hiszpanii. No bo kto jest na tyle inteligentny, żeby nazwać temat Puchar Primera Division ?! Nie dośc, że nie ma już takiej nazwy to Puchar ten nazywany jest Copa del Rey lub jak kto woli, Pucharem Króla...
Wczorajszego wieczoru drużyna z Katalonii pokonała na Mestalla Athletic Bilbao 4-1. Z początku mecz był wyrównany, walka toczyła się w środku pola, gdzie agresywną postawą minimalną przewagę osiągnęli piłkarze Caparrosa. Zdobyli nawet bramkę, po dośrodkowaniu w pole karne Torquero pokonał głową Pinto, ale jeszcze przed przerwą Barca wyrównała po fantastycznej akcji występującego na środku obrony Toure. Zawodnik minął trzech rywali po czym strzałem z dystansu pokonał Iraizoza. Druga połowa należała już tylko do podopiecznych Guardioli. Bramki strzelali kolejno Messi, Bojan i Xavi. Zwłaszcza ta ostatnia dużej urody, z rzutu wolnego mierzona na milimetry. Spotkanie zakończyło się zasłużonym wynikiem 4-1...
Pierwsze trofeum na konto Blaugrany, teraz czas na kolejne...
_________________ mati to ch**, zablokował mi możliwość pisania w sb
Sory, że odświeżam temat, ale chyba to nic złego w tym przypadku.
Nie wszyscy wiedzą, ale dziś czeka nas bardzo ciekawe spotkanie.
FC Barcelona-Sevilla
Kto jest za Barceloną dostaje ode mnie piwo!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum